Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem İnce'nin, Zeytindalı Harekatını yöneten 2. Ordu Komutan'ı İsmail Metin Temel'e yönelik 'apoletlerini sökeceğim' sözlerine sert yanıt verdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'da halka seslendi. Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye seslendi, "İsmail Metin Temel paşamıza saldırmış Muharrem İnce. Millet sana Metin Temel paşanın apoletlerini sökecek fırsatı vermez ama seni o sandığa öyle bir gömer ki CHP Genel Başkanlığına bile yüzün kalmaz. Kahraman ordumuz Afrin'e girdi başında Metin Temel paşamız vardı. Şimdi onun intikamını alıyorlar. İnce ince biz bunlara yolu gösteririz" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Biz millet olarak bu topraklarda hep güzel başlangıçlar yaptık. 16 yıl önce AK Parti'ye demokrasi yolunda güzel bir başlangıç yaptık.Şimdi 24 Haziran'da güzel bir başlangıç yapmaya hazırlanıyoruz. Biz yaparız onlar laf yapar. Aramızdaki fark bu. Konuşuyor paran var mı diyor. Sen esere bak. Hamd olsun para da var. Sayın İnce sen Konya'yı bilir misin? Bay Kemal bilir mi? Niye bilsin ki? İhtiyaçları var mı? 20 yıl önceki Konya'yı bunlar bilse o zaman dünyanın kaç bucak olduğunu anlarlar. Konya'ya son 16 yılda 47 katrilyon yatırım yaptık. Bay Kemal senin genel müdür olduğun hastaneler müflis haldeyken o hastanelerde benim vatandaşım can çekişirken sen 'Ben ne yapayım' diyordun. Biz her şeyimizle buradayız. Ama sen anlamazsın senin Cumhurbaşkanı adayın da anlamaz. Seçim beyannamesini parti genel başkanı okuyor. Sen olsaydın aday o zaman.

"MİLLET BAHÇESİNE KAVUŞACAĞIZ"

Şimdi eski stadı millet bahçesi yapıyoruz. Eski stadın yeri 100 dönüm. 100 dönümlük millet bahçesine kavuşacağız. Yeşil bu ülkede bizimle gelişti. Çevre bizimle. Konya'ya ülkemizde ilk defa bisiklet yarışları için bir veledrom inşa ediyoruz. Konya bisiklet kullanmada Türkiye'nin bir numarası. İhalesi Ağustos'ta yapılacak.

"O ZAMAN NİYE ADAY OLDUN?"

Konya'nın bölünmüş yol uzunluğu 1104 km'ye ulaştırdık. Seydişehir, Beyşehir yolunu bu yıl tamamlıyoruz. 33 yol projemizi 2 yıl içinde tamamlıyoruz. Konya'yı yüksek hızlı tren hatlarıyla bağladık. Bay Kemal'in adayı 'Biz bu işlerle uğraşmayız' diyor. O zaman niye aday oldun? Yaparsa AK Parti yapar biliyorlar. Kazanamayacaklarını da biliyorlar. Biz proje üretiyoruz onlar laf üretiyor.

"BİR TEŞEKKÜR ET"

Geçen Bay Kemal konuşuyor. Yolcusu olmayan yere havalimanı yapılır mı diyor. Sabiha Gökçen'e yolcu yok diyor. Bunu AK Parti yapmadı ki. Ama basmıyor. Biz o çalışmayan Sabiha Gökçen Havalimanı'nı çalışan hale getirdik. Yetmiyor Bay Kemal. İnce yetmiyor. İnce de Yalova'ya rahat gitsin diye köprü yaptık. Bir de teşekkür et.

"VERİLEN PARALARDAN HABERİ YOK"

Bay Kemal 'Çiftçilere para vermiyorsunuz' diyor. Ne yaptığımızın farkında değil. Verilen paralardan haberi yok. Bunların işi yalan üzerine kurulu. İstediğin kadar yalan söyle benim milletim yutmuyor.

"MUHARREM İNCE'YE DAVA AÇIN"

Biz gittiğimiz her yerde yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlatıyoruz diğerleri ne diyor. Kapatacağız diyorlar, yıkacağız diyorlar. Meclis'i vekillere 'hırsız' diyecek kadar ileri gidiyorlar. Dağıttı bunlar. Kayış attı. O zaman senin vekillerin de hırsız. Ben de tüm vekillere diyorum ki bu İnce'ye dava açın. Ben zaten açtım. Pensilvanya'dan icazet alarak partiyi kurmuşum. Bay Kemal ne kadar yalancıysa bu da o kadar yalancı. İspat etmezsen namertsin dedim. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun utanmazlık yalancılık, hastalığı Muharrem İnce'ye de bulaşmış. Meclis'in hepsi hırsız olduğuna göre senin Genel Başkanın da hırsız.

"İNCE, İSMAİL METİN TEMEL PAŞAMIZA SALDIRMIŞ"

İsmail Metin Temel paşamıza saldırmış Muharrem İnce. İftar sofrasına 2. ordu komutanımızın katılmasından rahatsız olmuş. Nasıl katılırmış. Malatya'daki iftar parti iftarı değil esnaf ve sanatkarlarımızın düzenlediği bir iftar. Millet sana Metin Temel paşanın apoletlerini sökecek fırsatı vermez ama seni o sandığa öyle bir gömer ki CHP Genel Başkanlığına bile yüzün kalmaz. Kahraman ordumuz Afrin'e girdi başında Metin Temel paşamız vardı. Şimdi onun intikamını alıyorlar. İnce ince biz bunlara yolu gösteririz.

"ALLAH AKIL FİKİR VERSİN"

Otomobil üretmek 20 yıl öncesinin işiymiş artık gerek yokmuş. Hızlı tren projelerini iptal edeceklermiş. Tüm yatırımları durduracaklarmış. Beyaz eşya firmalarının kapısına kilit vuracaklarmış. Uzaydan altın getireceklermiş. Allah akıl fikir versin. Bunlar çalışmazlar sürekli hazine bulma peşinde, lotoyu tutturma peşindeler. CHP başta olmak üzere bizdeki muhalefet partilerinin durumu böyle. Biz onları kendi dünyalarına bırakıyoruz. Ama biz bu dönemde otomobilimizi üreteceğiz. Tasarımdan yazılıma dünyanın yakın gelecekteki eğilimleri neyse öne geçmenin yolunu arayacağız. Onların kafaları geride kalmış olabilir ama bizim yüzümüz geleceğe dönüktür.

Kanal İstanbul'u yaptırmam diyor. Milli bütçeden olmayacak bunları kaynakları çeşitlendirerek taliplerine yaptıracağız Bay İnce Bay Kemal...Bugüne kadar böyle yaptık. Bizim yaptıklarımıza bunların hayalleri bile yetişemez.(Posta)