Rahime DEMİRBİLEK/ EGE MECLİSİ- Parti olarak İzmir’in önündeki engellerin kaldırılması için çalışıldığını söyleyen Moroğlu, “Mustafa Balbay içeriden, 12 arkadaşımızda dışarıdan İzmir için çalışıyoruz. Son dönemlerde de Meclis’e kanun teklifleri sunduk. Birincisi yerel yönetimlerden istenen kaldırım katkı payıdır. Bu yasanın kaldırılmasını istiyoruz. İkincisi de yerel yönetimlerin hizmet alımlarında zorlandığını görüyoruz” dedi.

 “TAŞERON ŞİRKETE KARŞIYIZ”

 İZELMAN görevlilerinin son dönemlerde yaşamış olduğu sıkıntılara değinen Moroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratları işçilerin herhangi bir zulümle karşılaşmamaları için çalışmalar yapıyor. Taşeron bir şirketle değil belediyenin kendi firmalarıyla devam edecekler. Onlarda AKP’nin taşeronlaşmasına karşı durmaları gerekir. Kamuda taşeronlaşmayla işçi çalıştırılmaz. Bu yasayı çıkarmayan hiçbir partiye oy verilmeyeceklerini söylemeliler” diye konuştu.

 Ne zaman halka karşı yasa çıkıyor o zaman AKP bir olay ortaya atıyor ve asıl konular geri planda kalıyor. PKK’yla ilgili bir barış sürecine giren devlet PKK’yla ilgili çatışmayı kapattı ama bu seferde başka olaylar gündeme getiriyor. Türkiye’de can çekişen bir tarım var, bir köylü var ama yeraltı suyundan da para alınması gündemde. Bu durumda yeraltı sularından ücret alınmamalıdır. Köy halkı zaten zor geçiniyor birde tarlasını suladığı sudan para ödeyecek. Her şeyi bakanlar kuruluna havale ediyorlar seçimden önce yasalar getiriyorlar paraları alıyorlar ama seçim dönemlerinde de bu yasalar iptal ediliyor” diye konuştu.

 İzmir’in gelişen ve nüfusu artan bir kent olduğunu belirten Moroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışmalarında devlet desteği olmadan kendi gücüyle çalışmalar yaptığını söyledi. Moroğlu, “İZBAN Devlet Demiryolları’yla ortak yapılan bir çalışmadır ama sermaye Büyükşehir’e aitti. İzmir bugüne kadar birçok proje yaptı ve devletten para istemedi. Sadece Devlet Planlama Teşkilatı’ndan projeler için onay bekliyor” dedi.

Son günlerde BMC işçilerinin eylemde oldukları konusuna da değinen Moroğlu, “BMC işçileri ellerinden gelenleri yaptılar. Paralarını alamadılar ve eylem başlattılar. 2 koldan bölünerek eylemlerini devam ettiriyorlar” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM  ‘BİR BİNANIN YIKILIP YENİDEN YAPILMASI DEĞİLDİR’

 Türkiye’de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen ve kentsel dönüşümün bir binanın yıkılıp yerine yeniden yapılması şeklinde olmadığını belirten Moroğlu şunları söyledi: “AKP hükümeti dönüşümü binanın yıkılıp yeniden yapılması şeklinde gösterdi. Bunun yanında Mera Kanunu, 2b Yasaları, Bütünşehir Yasası gibi yasalarda çıkardı. Amaçları nasıl büyük binalar yaratıp rant sağlarım ve iktidarımı devam ettiririm oldu. Böyle olunca yurttaşımız sağlıklı konutlarda yaşayamaz hale gelecek. Bizim amacımız da binaları yıkıp yerine yenisini yapmak değil. Halkımızın sağlam ve sağlıklı konutlarda yaşamasıdır. Belediyelerin görevi halkın yerinde dönüştürülmesidir. Bizim görevimiz vatandaşı mağdur etmemek ve onların yanında olmaktır ama yurttaş da sadece kendini düşünmemelidir, herkesi düşünerek hareket etmelidir. Bir proje yapılırken birlik içerisinde hareket edilmelidir. AKP’li CHP’li diye ayrım yapılmamalıdır” dedi.

 ‘ÖZEL ŞİRKET HASTANE YAPACAK, DEVLET KİRALAYACAK’  HAKKIMIZ GASP EDİLECEK

 Son olarak hükümetin yeni çıkarmış olduğu sağlık alanındaki özelleştirmeye değinen Moroğlu, “Kamu özel ortaklığı diye bir çalışma ortaya atıldı. Böylece devlet hastanelerini özel ortaklarla yapabilecek duruma geldi. Özel şirket hastaneyi yapacak ve bunu devlete kiralayabilecektir. Sağlık hizmetleri özelleştiriliyor. Bu bizim en büyük hakkımız ve gasp ediliyor. Bizim paralarımızla bizim mülklerimiz üstünden para kazanılmaya çalışılıyor” diyerek konuşmasını tamamladı.


20.02.2013 CHP İzmir Milletvekili Mustafa... paylaşan: egemeclisi
20.02.2013 CHP İzmir Milletvekili Mustafa... paylaşan: egemeclisi