EGE MECLİSİ - İzmir'de Anadolu Birliği Derneği Genel Merkezini ziyaret eden AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, "Başbakanımız Binali Yıldırım Belediye Başkanı olamadı ama küsmedi, İzmir’e çok hizmet etti. Bu İzmirlinin gönlünde bir karşılık buldu. Bu emanete de sahip çıkmak boynumun borcu" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı, Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı seçim çalışmalarını ziiyaret ve toplantılarla sürdürdü. Dernek ziyaretinde düzenlenen toplantıda söz alan Mardinliler, Ceyda Bölünmez Çankırı'nın İzmir adaylığının Mardin için üzücü olduğunu dile getirdi. İzmir adaylığı gündeme gelince farklı tepkiler ve soru işaretleri ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Ceyda Bölünmez Çankırı da, "Babamın Mardin’de bıraktığı emanete 2.5 yıl sahip çıktım. Ancak burada demografik yapı ve talepleri göz önüne alarak aday yapıldım. Bizim için memleketimizin neresinde olursa olsun hizmet etmek görevimiz. Burada tüm İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızı kapsayıcı bir anlayışla hizmet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin yarattığı yılgınlık bizlere kadar geliyor. Vatandaşı hizmete alıştırdığımız için CHP belediyelerinin yapmadığı hizmetlerin hesabı da bize sorulur. ‘Siz AK Partisiniz, yaparsınız’ diyorlar. Başbakanımız Binali Yıldırım İzmir için büyük şanstı. Belediye başkanı olamadı ama küsmedi, İzmir’e çok hizmet etti. Bu İzmirlinin gönlünde bir karşılık buldu. Bu emanete de sahip çıkmak boynumun borcu" diye konuştu.

Konak’ta esnaf ve pazaryeri ziyaretlerinin ardından iftar yemeğine katılan Çankırı, milletvekilliği dönemimde her ilçede halk günü yapacağını söyledi. Çankırı, "Konakta sürekli açık bir ofisimiz olacak, tüm talepler orada değerlendirilecek. Her vatandaşımız için ulaşılabilir siyasetçiler olduk bundan sonra da öyle olacağız" dedi.

Akşam saatlerinde Kocakapıda Gençlik ve Kardeşlik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gençlerle biraraya gelen Ceyda Bölünmez Çankırı, uyuşturucu ve terörle mücadele konularına değindi, onlara uyarılarda bulundu. Sohbet sırasında görüntülü telefon bağlantısı yapan Çankırı, Mardin'in tanınmış isimlerinden olan babası Süleyman Bölünmez ve Mardin Milletvekili Veysi Şahin ile gençleri görüştürdü. (DHA)