Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde seçimin kilit partilerinden HDP'nin hangi adaya oy vereceği konusunda Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir zaman kala farklı anket firmaları bir bir sonuç açıklarken kimi ankete göre seçim birinci turda Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanıyor. Kimi ankete göre ise seçim ikinci tura kalıyor. Anketlere göre kendi adaylarının ikinci tura kalma ihtimali zor görünen ve bu noktada kilit partilerden biri olan HDP'nin hangi adaya oy vereceği ise merak konusu. Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, yaptığı açıklamayla bunun işaretini verdi. Bilgen, HDP'nin barajı geçmesine kim yardım ederse ikinci turda ona oy vereceklerinin sinyalini verdi.

"YÜZDE 10 BARAJI DAYANIŞMASI ÖNEMLİ":  Bilgen, tek gündemlerinin yüzde 10 barajını geçmek olduğunu belirterek, “Partimize yönelik yüzde 10 barajına yönelik dayanışma ne kadar değerliyse ikinci tur dayanışması da o kadar değerli olacaktır. Tüm isimlerden bağımsız olarak söylüyorum. Birinci turda bize oy veren seçmenlere biz de ikinci turda aynı olgunlukla cevap vereceğiz” değerlendirmesini yaptı.


Bilgen, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

"HANGİ ADAY KALIRSA KALSIN...": Bilgen, Muharrem İnce’nin ikinci tura kalması durumunda HDP’nin İnce’yi destekleyeceği konusunda bir mutabakat olup olmadığı sorusuna, “Bizim kimseyle yazılı mutabakat metnimiz yok ama toplumun bir mutabakatı var. Toplumun bütün partilerden beklediği net bir tavır var. Bizim şu anda biricik gündemimiz barajı geçmek, baraj altında kalmamak” diye konuştu. Bilgen, ikinci turda herhangi bir koltuk paylaşımı hesabıyla değil, hangi aday ikinci tura kalırsa kalsın bir ortaklaşmayı beraberinde getireceğini belirterek, “Partimize yönelik yüzde 10 barajına yönelik dayanışma ne kadar değerliyse ikinci tur dayanışması da o kadar değerli olacaktır. Tüm isimlerden bağımsız olarak söylüyorum. Birinci turda bize oy veren seçmenlere biz de ikinci turda aynı olgunlukla cevap vereceğiz” değerlendirmesini yaptı.(Milliyet)