EGE MECLİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) milletvekili adayları, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, konuklarına işçi sorunlarına dair bilgi verdi. Vekil adayları da işçi sendikasından oy istedi. Toplantı esnasında DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko ile DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı arasında, kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

DİSK’teki toplantıya; CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve milletvekili aday Sevda Erdan Kılıç, İzmir Milletvekili ve vekil adayı Murat Bakan, adaylar Kani Beko, Kazım Umdular, Onur Kadir Eryüce, Ezgi Deniz Urunga katıldı. Toplantıda konuşan İzmir Milletvekili Murat Bakan, 3 yıldır milletvekili olduğunu ve 88 kanun teklifi ile 600 soru önergesi verdiğini belirtti. Taşeron sorununu ilk defa Memiş Sarı ile birlikte dile getirdiklerini, birlikte mücadele ettiklerini söyledi. Bakan, "Türkiye’de hepimiz, demokrasi, adalet istiyoruz. Bu şekilde bir araya geldik. Millet İttifakı oldu. Türkiye’de tekrar tarih yazılıyor. Biz bunu köylerde, sokaklarda görüyoruz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili adayı Sevda Erdan Kılıç, ise hep emekten, alın terinden yana olduklarını söyledi. Tüm işçileri, işçi çocuğu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil edeceğini kaydeden Kılıç, "Sizlerin temsilcisi, destekçisi olacağım. Birçok şey yasalarla yapılıyor. OHAL kalktığında CHP iktidarında çıkaracağımız yasalarla insan onuruna yaraşır bir düzen kuracağız. Bize el verin, bu kaostan hep birlikte kurtulalım" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Kazım Umdular da şunları söyledi:

"Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapacağız. CHP’yi iktidar yapacağız. Sokakta ciddi karşılık alıyoruz. Net bir heyecan var. Kendini gizleyen kişiler var. Desteklerinizi esirgemeyin. Bu sefer CHP’yi tek başına iktidar yapma günü gelmiştir."

CHP İzmir Milletvekili adayı Ezgi Deniz Urunga, ise 24 Haziran’da yarım kalan işlerini tamamlayacaklarını belirterek, bu karanlık günlerden beraber kurtulacaklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili adayı Onur Kadir Eryüce de çalışma yaparken daha önce hiç hissetmedikleri bir rüzgar hissettiklerini kaydederek, "İnanıyoruz ki Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı, CHP’yi de iktidar yapacağız" dedi.

DİSK’TE SOĞUK RÜZGARLAR ESTİ

Daha sonra DİSK eski Genel Başkanı ve CHP milletvekili adayı Kani Beko bir konuşma yaptı. Siyasi platformda diğer adaylar kadar şanslı olmadığını ifade eden Beko, "Beni bu siyasete iten nedenlerin başında gelen konulardan biri OHAL ilan edildiği günden bu yana, bu memlekette gerçekten kötü şeyler yaşanmaya başlamasıydı. Memleket felaketin eşiğinde. Bu alan farklı bir alan. Bilemiyorum, ne kadar başaracağım, başaramayacağım. Bu sefer siyaseti denemek istedim. Siz toplumun neresinde görev yaparsanız yapın iyi bir öğrenci olmak lazım. Ben şimdi CHP’de bu gördüğünüz yeteneklerin öğrencisi olup ilerleyen süreçte iyi bir öğretmen olacağımı düşünüyorum" dedi. Bu sırada Memiş Sarı, KESK’in de planlanan ziyaret programı kapsamında milletvekili adaylarını beklediğini söyleyerek, zaman konusunda hatırlatma yaptı. Bunun üzerine sinirlendiği gözlenen Kani Beko, ceketini alarak çıkmak isteyince Sarı ayağa kalkarak, "Başkan alınganlık yapma, program daha önceden belirlenmiş" açıklamasında bulundu. Beko, daha sonra oturarak Sarı’nın konuşmasının bitmesini bekledi.

35 SAAT ÇALIŞMA SİSTEMİ ÖNERİSİ

Daha sonra açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçilerin çalışma saatlerinin uzun olduğunu ve buna dikkat çekmek için hazırladıkları kampanyaya dair bilgi verdi. Sarı, şunları söyledi:

"45 saat çalışan işçilerin, bu çalışma sisteminin değiştirilmesini istiyoruz. DİSK şubeleri ile birlikte İzmir’in de plakasına yakışır şekilde haftalık 35 saat çalışma sistemine dönüştürmek için kampanya başlatıyoruz. CHP’li emekten yana olan milletvekillerinden de bu kampanyaya destek vermesini istiyoruz. 16 yıllık AKP iktidarında Soma, Ermenek gibi facialar oldu. Grev yasaklamaları oldu. Biz o yüzden işçilerin seçim bildiresi olarak, ülkemize, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz diyoruz. Parlamentonda işçileri temsil eden tüm partilerle omuz omuza mücadele ederek 24 Haziran’ı kazanacağımızı ilan ediyoruz."Ziyaretin ardından vekil adayları DİSK’ten ayrıldı.(Umut KARAKOYUN / DHA)