EGE MECLİSİ - İzmir'in Bergama ilçesinde, 11 aydır lösemi hastalığı nedeniyle tedavi gören ve durumu son zamanlarda ağırlaşan 4 yaşındaki Kaan Fuat Ateşoğlu'nun yaşama tutunabilmesi için gereken kök hücre nakli için uygun donörün bulunması amacıyla kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.

 

Bergama'da yaşayan  Mustafa Kıvılcım Ateşoğlu ve Elif Ateşoğlu çiftinin iki çocuğundan Kaan Fuat Ateşoğlu, geçen Temmuz ayında yüksek ateş şikayeti ile Bergama Faruk İlker Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan testler sonucunda şüphe üzerine İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edilen küçük Kaan'a burada lösemi teşhisi konuldu. Buradan Ege Üniversitesi Onkoloji Bölümü'ne sevk edilen çocuğun buradaki tedavisi ilk başlarda sonuç verdi. Ancak, geçen 2 Haziran Cumartesi günü yine yüksek ateş şikayeti ortaya çıkınca, hastalığının tekrar nüksettiği anlaşılan Ateşoğlu, yoğun bakıma alındı. Doktorlar Ateşoğlu'na kök hücre nakli yapılmasına karar verdi. Ancak, anne, baba ve abla Sanem Ateşoğlu'ndan alınan alınan kök hücre dokuları küçük Kaan ile uyuşmadı. Bunun üzerine Ateşoğlu Çifti, çocukları için uygun donörün bulunması için Türk Kızılay'ın başvurdu. Bunun üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda Türk Kızılayı'ı  tarafından gezici araçta kan bağışları kabul edilmeye başlandı. Bergama Belediyesi de vatandaşları durumu gittikçe ağırlaşan küçük Kaan için bir an önce uygun donörün bulunabilmesi için hoparlörlerden anoslar yapıp, cep telefonlarına SMS göndererek, destek çağrısı yaptı. Yaşanan süreçte herkesin desteğini beklediklerini belirten küçük Kaan'ın dayısı Kadir Takal, "Hastalığının nüksetmesiyle birlikte yoğun bakım ünitesine alınan Kaanımız için Kızılay 3 günlük kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlattı. Biz aile olarak herkesin bu kampanyaya destek olmasını ve Kaanımızın biran önce eski sağlığına kavuşmasını bekliyoruz" dedi.

Takal, yeğeni Kaan'a destek olmak isteyenlerin 14 Haziran'a kadar 16.00 - 24.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda geçici Türk Kızılay'ı aracında kan verebileceklerini belirtip, çağrıda bulundu. (Oben ULU/DHA)