İyi Parti Bornova ilçe  Teşkilatı  Bornova  İşitme Engelliler derneğinde iftar yemeği verdi..

Galip ÇUKURLU " Dünyadaki en iyi dil İşaret Dilidir"...

İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Galip Çukurlu " İşitme engelliler için hayati önem taşıyan “3 E” Erken teşhis, Erken cihazlanma ve Erken eğitim ülkemizde gerektiği gibi uygulanmamaktadır" dedi.

Bornova İyi parti ilçe Teşkilatı ilçe sınırlarında bulunan Bornova İştime Engelliler Spor Kulübü Derneği üye ve sporcularına iftar yemeği vererek  onların sesi oldular.

Dernek binasında  düzenlenen iftar yemeğine Bornova İlçe başkanı Galip Çukurlu ie birlikte bşk yardımcısı Ahmet Akçicek Yönetim kurulu üyeleri Volkan Yüce,Maksut Bakır,Kamil İnal, Fatma Koç, İl Yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Nefes Komisyonu Başkanı Funda Doğan, Nuray Savaşan,Jülide Arifoğlu,Gökçe Köstepen Siyamoğlu  ve Memekander Dernek başkanı Fahriye Turgut katıldı.

İlçe başkanı Galkip Çukurlu Dünyadaki en iyi dilin işaret dili olduğu vurgusunu yaparak şöyle konuştu "Ülkemizde sayıları 3 milyona yaklaşan işitme engelliler görünen hiçbir kusurları olmadığından en az dikkat çeken engel grubudur. Fakat eğitim ve bilinç gelişimi açısından en sorunlu grup olduğu bir gerçektir.  İşitme engelliler için hayati önem taşıyan “3 E” Erken teşhis, Erken cihazlanma ve Erken eğitim ülkemizde gerektiği gibi uygulanmamaktadır.Çocuklarınıza da işaret dili öğretin ki ilk tepkileri işitme engellilerle konuşmak olsun, olarla dalga geçmek değil

Maalesef ki bir çok işitme engelli için eğitimin ilerisi yok. Yani zeka ile ilgili hiç bir sıkıntıları olmamasına rağmen Ülkemizde bilinen üniversite mezunu sayısı 10'dan fazla değil. Bu durumun başlıca sebebi Üniversitelerde yeterince özel kontenjan ayırılmaması.

Bir başka sorun da kamu kurum ve kuruluşlarında yetersiz dil bilgisinden kaynaklı anlaşamama... Mesela hiç bir resmi dairede ya da doktorda dertlerini anlatamadıkları için hem ailelerinden bir kişiye yarı bağımlılar hem de (zaten sinirli oldukları için) daha sinirleniyorlar.Kamu kurum ve kurulyuşları bünyesinde bir işaret dili bilen personel barındırırsa bu sıkıntıdan büyük ölçüde kurtulunur".

Denek Başkanı Soner Aslan ise İftar yemeğini Dernek binalarında vermelerinden dolayı İlçe başkanına Teşekkürlerini ileterek Tüm Anne ve baba  adaylarına şu mesajı verdi "Lütfen bebeklerinize işitme testi yaptırın Çünkü işitme kaybı çoğunlukla bebeklikten gelir ve yeterli test yapılnadığı için çocuk hayata geriden başlar. Unutmayın: İşitme engelli olsun olmasın tüm bebekler aynı sesi çıkarır"...