EGE MECLİSİ - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “İzmir’de bir patlamaya yapacağız. Milletin emriyle kurulmuş bir partiyiz. Millet bize müştereklerde buluşun görevi verdi. Toplumun bütün kesimlerini kucaklama noktasında millet bize görev verdi. Biz görevi hazır olda bekliyoruz. Kendi bölgem için söylemeliyim ki Başbakan Binali Yıldırım’ın ilk üçteki adayları Ankara’ya göndermesi için çok çalışması gerekiyor. AKP’deki moral bozukluğu bütün parti teşkilatlarına nüfuz etmiş gözüküyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'i ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kafalet Kooperatifi Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanvekili ve İzmir Birliği Başkanı Salahaddin Hünü’yü ziyaret etti. Dervişoğlu, bu ziyaretlerin ardından Gaziemir’de vatandaşlarla buluştu. Hemşehrileriyle bol bol sohbet eden Dervişoğlu, kadınların eline tülbet bağladı ve İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener için destek istedi.

İZMİR İYİ PARTİ’NİN MADDİ VE MANEVİ KALESİDİR

İYİ Parti için İzmir’in önemine dikkat çeken Dervişoğlu, “2.5 senedir Türkiye’yi geziyorum. Sayın Meral Akşener’in başlattığı hareketin maddi ve manevi kalesi İzmir’dir. Çok yoğun bir teveccüh alacağımıza inanıyorum. İnsanlar üzerinde çok yoğun bir baskı var. Bu baskıyı asla ve katta bir korku aracı olarak görmüyorum. Bu baskıyı bir stratejik geri çekilme olarak görüyorum. Millet sütre gerisine çekilip sandıkta kararlığını gösterecektir. Çok ciddi bir arayış var. Arayışın kalbi de İzmir’dir. Seçim gündeme geldikten sonra bu arayış direnişe döndü. Ne kadar oy alırız, öngörmemiz mümkün değil. Bir tavan bekliyoruz ama tavanı açık olacak. İzmir’de bir patlamaya yapacağız. Milletin emriyle kurulmuş bir partiyiz. Bu ülke yıllarca sağcı solcu, etnik kökenlikten çatıştırıldı. Ülke bunlardan yoruldu.  Kadın erkek üzerinden cinsiyet ayrıştırması geliştirilmektedir. Ülke bundan da çok fazla sıkıldı. Bunlar bir de İzmirlice bakıldığında durum daha da farklılaşıyor. Millet bize ‘müştereklerde buluşun’ dedi. Toplumun bütün kesimlerini kucaklama noktasında millet bize görev verdi. Bu görevi yapmak için hazır olda bekliyoruz” dedi. 

YILDIRIM İLK 3 SIRADAKİ İSİMLERİN ÇIKMASI İÇİN ÇOK ÇALIŞMALI!

24 Haziran seçimlerinde AKP’nin İzmir’den hüsrana uğrayacağını vurgulayan Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Recep Tayip Erdoğan seçimin ikinci tura kalacağını biliyor ve ikinci turda dişine göre bir rakip arıyor. Diğer adaylar çok kıymetlidir ama Türk milleti için Meral Akşener pırlanta hükmündedir. İzmir’de hangi dönemlerde neler yaşadığını biliyorum.  2002 seçimlerinde AKP yüzde 18, CHP ise yüzde 29 civarında oy aldı. Bu iki partinin taban oyudur. AKP’deki erimeye bakarak, böyle bir öngörüde bulunuyorum. Milletvekili seçimlerinde ise Binali Yıldırım’ın ilk üç sıradaki adaylarını Ankara’ya göndermesi için çok çalışması gerekiyor. AKP’nin İzmir’deki moral bozukluğu bütün parti teşkilatına nüfuz etmiş gözüküyor. Bir tarafından Millet İttifakı olarak iş birliği yapıyoruz bir taraftan Cumhurbaşkanlığı için işbirliği yapıyoruz. Siyasi partiler engelleri aşabilmek için birlikte hareket edebiliyorlar. Bu da İzmir’de bir siyasi yumuşamayı da sağladı. Daha güzel şeyler göreceğiz. İzmir birçok şeye öncülük yapacaktır.

İzmir bu seçimlerde üstüne düşen görevi yaparsa güneşi tekrardan İzmir’den doğuracağız” (İYİ Parti Basın Bürosu)