Bu yıl 87. kez düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında gerçekleştirilen 3. Kısa Film Proje Yarışması’na katılmak isteyenler 10 Ağustos tarihine kadar İZFAŞ’ın resmi web sayfasından başvuru yapabilecekler. 

 

18.Sinema Burada Festivali kapsamında bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Kısa Film Proje Yarışması’yla (Work in Progress / Yapım Aşamasında) kısa film alanındaki yönetmen ve yapımcılara yapım aşamasında destek olunması hedefleniyor. 18.Sinema Burada Festivali kapsamında bu yıl sadece Türkiye’den başvuracak projelere açık olan yarışmaya süresi en fazla 20 dakika olan kısa metraj film projeleri katılabilecek. 

 

18.Sinema Burada Festivali Kısa Film Proje Yarışması’na katılmak isteyen yapımcılar, resmi başvurularını 10 Ağustos 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar http://ief.izfas.com.tr/sinema-burada-festivali sayfasından online başvuru formunu doldurarak yapabilecekler. 

 

Başvuruların tamamlanmasının ardından Kısa Film Proje Yarışması ön jüri üyeleri, başvuran projeler arasında 10 finalisti belirleyecek. Seçilen projeler, İZFAŞ tarafından en geç 31 Ağustos 2018 Cuma gününe kadar http://ief.izfas.com.tr/sinema-burada-festivali sayfasında yayınlanacak. Seçilen projelerin başvuru sahipleri, 11 Eylül tarihinde filmin hikayesi ve sinematografisi hakkında fikir veren, en fazla üç sahneden oluşan ve üç dakikayı geçmeyen videolarının gösterimini yaparak jüri üyelerine sunumlarını gerçekleştirecek. Finalistler ayrıca, 18.Sinema Burada Festivali kapsamında düzenlenecek Yapım Atölyesi’ne katılarak kendilerini geliştirme fırsatı elde edecek. 

 

3. Kısa Film Proje Yarışması’nın sonuçları 12 Eylül 2018 Çarşamba günü 18.Sinema Burada Festivali’nin açılış töreninde açıklanacak. Yarışma Jürisi’nin değerlendirmesi sonucunda birinci olan filme 5.000 TL, ikinci olan filme 3.000 TL, üçüncü olan filme ise 2.000 TL ödül verilecek. 

 

Yarışmaya katılmak isteyenler, online başvuru ve detaylı bilgiye http://ief.izfas.com.tr/sinema-burada-festivali adresinden ulaşabilir. (İZFAŞ Basın Bürosu)