İYİ Parti Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili ve Adayı Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İl Başkanı Koray Ükünç, birinci ve ikinci bölge milletvekili adayları ile il yönetimi, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti.

 

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir 1.Bölge 1.sıra Milletvekili Adayı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ağırbaş, İzmir Milletvekili Adayları Mustafa Kerpişçi, Doğukan Demirel, Çiğdem Özer, Osman Varol, Yıldız İşçimenler Ünsal EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. MHP’nin siyasi irtica hareketine girmesi muhalefet kısmında boşluğa yol açtığını söyleyen Çıray “Eğer İYİ Parti olmasaydı Erdoğan yine seçimi kazanmıştı. Sıfırdan bir parti kurmak çok zor oldu. Önümüze çıkan tüm engellere rağmen İYİ Parti’yi kurduk” dedi.

 

“SİYASET BAŞKA BİR BOYUT KAZANDI”

İYİ Parti’nin siyasete girmesiyle başka bir boyut kazandığını söyleyen Çıray “Yargıtay YSK’ya yazı yazarak İYİ Parti’nin seçime girmesi kararını verdi. Bunun önüne geçmek için bile çok uğraştılar.” Dedi.

 

“SİYASET BİR SATRANÇTIR”

Bu seçimle birlikte Anayasa’ya yürürlüğe girmemiş yasalar olduğunu söyleyen Çıray, bu ülkeyi yaşanacak hale getireceklerini söyledi. Çıray “ Siyaset bir satrançtır. Bir onlar hamle yapacak bir biz hamle yapacağız. Medya fiili bir aday çıkarmaya çalışıyor. Seçimi ikili kutuplaşma halinde yaparak Sayın Meral Akşener’i ikinci planda tutmaya çalışıyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

 

“ÜRETİM DOKUSUYLA TÜKETİM DOKUMUZ BİR DEĞİL”

Ege Bölge Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ülkenin acil çözülmesi gereken durumların olduğunu söyleyerek “Üretim dokusuyla tüketim dokusu bir değil biz sürekli ithalata yöneliyoruz. Yerli ürünümüz ne yazık ki yok. Birinci hedef olarak üretimi geliştirmeliyiz. Birinci olarak yenilenebilir Enerji İkinci olarak da Nükleer Enerji eğer bunları yaparsak üretimimiz gelişir” dedi. (İYİ Parti BasınBürosu)