AK Parti İzmir 1'inci  Bölge Milletvekili Adayı Bilal Doğan çalışmalarına Menderes'te devam etti. İlk olarak Menderes Ziraat Odası'nı ziyaret eden ve Başkan Kadir Telli ile ilçe tarımı hakkında konuşan Doğan, ardından Menderes Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vahdettin Akdeniz'i makamında ziyaret etti.

 

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile Menderes Bulgurca'da kahveleri dolaşarak Bulgurcalıların sorunlarını dinleyen ve çözüm önerilerini aktaran Bilal Doğan, yalnız Menderes'in değil, İzmir genelindeki kalkınmanın devamlılığının korunabilmesi için tarımın önemine dikkat çekti. İzmir'in Türkiye'nin üçüncü büyük metropolü olmasının yanı sıra 15 milyar TL'nin üzerindeki tarımsal üretim değeriyle de Türkiye'nin en büyük ikinci tarım kenti olduğunun altını çizen Doğan, Türk tarımının kalkınması için geçtiğimiz 16 senelik Ak Parti hükümeti döneminde çok ciddi adımların atıldığını belirtti.

2002 yılından bu yana Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın İzmir'de tarımsal üretime toplam 3.1 milyar TL'lik destek sağladığını ifade eden Doğan, ''16 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde sadece İzmir genelinde tarımsal üretim değeri yüzde 450, tarımsal ihracat yüzde 200, büyükbaş hayvan sayısı yüzde 203, süt üretimi yüzde 227, organik üretim ise yüzde 292 oranında artış sağlamıştır. Bu rakamlar elbette Ak Parti için yeterli değildir. Biz daha çok üretim sağlanması ve çiftçimizin daha çok kazanması için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bu rakamları daha yukarı çekecek ve alım gücü artarak daha fazla tüketen vatandaşlarımıza en kalite ve sağlıklı gıdayı en ucuza yedireceğiz'' dedi.

 

DÜNYA'DA 6 AVUPA'DA İLK SIRADA

Türkiye'nin 188,6 milyar TL tarımsal hasıla ile dünyada 6'ıncı Avrupa'da ise 1'inci sırada yer aldığını açıklayan Doğan, ''18 milyar dolarlık bir ihracat pazarından söz ediyoruz. Üretimimizle 81 milyon vatandaşımızın yanı sıra her yıl 35 milyon turisti de besliyoruz. Yalnız İzmir'de 39 çeşit tarla, 36 çeşit meyve, 46 çeşit sebze ve 15 çeşit kesme çiçek bitkisi olmak üzere toplam 136 tür bitkisel tarım ürünü bulunmakta. Bu muazzam bir zenginlik. Bu zenginliğimizi doğru kullandığımız sürece hiç kimseye ihtiyaç duymayız. Biz de bunun bilinci ile üreticimize farklı destekler sunuyor ve kalkınmalarını sağlıyoruz. 2003 yılında 75 milyon TL olan tarımsal destekleme ödemeleri 2017 yılında yüzde 452'lik bir artışla 339 milyon TL'ye ulaşmış durumda. Hayvancılık ve sütçülükte de büyük başarılara imza attık. Sütün başkenti olan İzmir'de 2002 yılında 590 bin ton üretimi 2017 yılında 2 milyon 210 bin 864 tona taşıdık. İzmir'deki büyükbaş hayvan sayısını  228 binlerden 700 binlere çıkardık. Yine küçükbaş sayısı 450 binlerden 870 binlere çıktı. Tüm bunların hepsi büyük başarılar'' diye konuştu.

2023 HEDEFLERİNİ SIRALADI

Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında tarımsal faaliyetlerin de önemli yer tuttuğuna değinen Doğan sözlerine şu şekilde devam etti: ''İzmir'deki ilk hedeflerimizden biri ürünlerimizi birer marka haline getirebilmek. İzmir Kuzey Yarımkürede yılın ilk kirazının erdiği il. Bu çok önemli bir avantaj. Ayrıca jeotermal seracılık için çok uygun bir coğrafyadayız. En az 10 bin dekarlık jeotermal sera hedefimiz var ve hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Elbette Tarım 4.0'ı da unutmamamız gerekiyor. Teknolojiye entegre edilmiş bir tarım üretimi için çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yenilenebilir enerjiyi tarımda daha fazla kullanarak doğayla uyumlu bir üretim modeli geliştiriyoruz. İzmir'in Küçükbaş ve büyükbaşın damızlık merkezi haline gelmesini sağlayacağız. Yine hayvancılıkta sözleşmeli üretim modeli yaygınlaştırılacak ve ihracat odaklı kanatlı sektörü daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulacak.''

 

SOYLU: ''DOĞAN'A İNANCIMIZ TAM''

Menderes belediye Başkanı Bülent Soylu ise Bilal Doğanın adaylığının İzmir için büyük bir şans olduğunu belirterek, tüm Mendereslileri Bilal Doğan ve Ak Parti'yi desteklemeye davet etti. Doğan'ın uzun yıllardır siyaset aracılığıyla İzmir'e hizmet ettiğini ve sorunlarını çok iyi tanıdığını dile getiren Soylu, ''Bilal Doğan sorunları çok iyi tahlil etmesinin yanında çözümlerini de çok iyi biliyor. Bugüne kadar yaptığı çok önemli çalışmalar sonucunda hazırladığı çok güzel projeler var. Biz şimdiden kendisinin vekil kabul ediyoruz. Bilal Doğan'ın İzmir ve İzmirliler için var gücüyle çalışacağına hiç bir şüphemiz yok'' dedi. (AK Parti Basın Bürosu)