EGE MECLİSİ -İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, “AK Parti 2002’de yüzde 18 oy almıştı. Yüzde 18’in üzerine koymak için İzmir’e ne yapmıştır? AK Parti 24 Haziran’da yüzde 18 alırsa öpsün başına koysun. Aynı seçimlerde CHP yüzde 29 oy almış. Onların da yüzde 30 bandında oturacağını düşünüyorum. İkinci tura Tayyip Erdoğan’ı yenecek bir rakiple çıkmak istiyoruz. İzmir halkına çağrımdır. İkinci turda Tayyip Erdoğan’ı kim yenecekse ona oy versinler. Türkiye’yi yeni bir maceraya sürüklenmekten kurtarsınlar. İzmir bugüne kadar her türlü faydalı değişimin öncülüğünü yapan bir kenttir. Şimdi de buna hazır olduğunu görüyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.  Toplantıya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, Milletvekili adayları Yıldırım Ulupınar, Doğukan Demirel partililer katıldı.

İZMİRLİLERİ DAVET ETTİ

Dervişoğlu, “Bilindiği gibi 10 Haziran Pazar günü Sayın Genel Başkanımız İzmir’e gelecek. Önce Bergama’da Cumhuriyet Meydanı’nda sonra da Tire’de İtfaiye Meydanı’nda halkla buluşacaklar. Kadir Gecesi olması sebebiyle Gündoğdu Meydanı’nda, başka hiçbir siyasi partinin yapmadığı halk iftarı vereceğiz. Genel başkanımız manevi atmosferi bizimle paylaşmak isteyen İzmirlilere hitap etme imkânı bulacak. Tüm İzmirlileri halk iftarına davet ediyorum” dedi.  

İZMİR HALKI İYİ PARTİ’Yİ BAĞRINA BASMIŞTIR

Her ilçede bir İYİ Parti adayının sahada çalıştığını belirten Dervişoğlu, “Aldığımız işaretler fevkalade iyi. Halkın İYİ Parti’ye gösterdiği teveccühten son derece memnunuz. Görünen o ki İzmir halkı İYİ Parti’yi bağrına basmıştır. Sandıklar açıldığında görülecektir Türkiye’deki değişimin öncülüğünü yine İzmirliler yapmış olacaktır. Bunlar sıradan beklentiyi yansıtmıyor. Türkiye’nin İzmir’den beklentisini yansıtıyor. Türk Milleti siyasetteki bu sıkışmışlığı aşacaktır. İzmir buna öncülük edecektir. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin yeniden fabrika ayalarına döndürülmesinin öncülüğünü yapacaktır” diye konuştu.

DEVLET YARDIMI ALMIYORUZ!

Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Elbette ki bütün siyasi partilerimiz İzmir için önemlidir. Başka yerlerde olmayan güzel bir süreç geçiyoruz. İzmir hakaret, husumet, hamaset dilini kabul eden bir kent değil. Burada dışlayandan ziyade kucaklayan, bir kültür dokusunun içindeyiz. Bu İzmir’in güzelliğidir ve İzmir’e yakışıyor. Biz devlet yardımı almıyoruz. Kendi ekonomik imkânlarıyla ve dost çevremizden aldığımız destekle sürdürüyoruz. Rakiplerimize yaklaşık 500 milyonun üzerinde bir devlet yardımı yapıldı. Bunun 400 milyonun üzerinde olanını iktidar partisi alıyor. Bunun yarısı kadarını da CHP alıyor. Haksız bir rekabetle karşı karşıya olduğumuzu belirtmek isterim”

ASIL BÜYÜK İZMİR MİTİNGİ İKİNCİ TURA KALINCA OLUR

İYİ Parti Lideri Akşener için 10 Haziran sonrasında ve seçim öncesinde büyük bir İzmir mitingi planlamak istediklerini vurgulayan Dervişoğlu, “Biz bunu çok arzuluyoruz ama genel başkanımız 22 Haziran’da İstanbul’da bulunacaklar. Takvimde el verişli bir boşluk olursa büyük İzmir mitingi kampanyanın son günlerine doğru düşünüyoruz. Asıl düşündüğümüz İzmir mitingi ikinci tura kalınca gerçekleşecek. İzmir’e yakışan da bir miting olur” dedi.  

‘ERDOĞAN’I KİM YENECEKSE ONA OY VERSİNLER

“Biz bu ceberut iktidardan kurtulmak istiyoruz” diyen Dervişoğlu, “İkinci tura Tayyip Erdoğan’ı yenecek bir rakiple çıkmak istiyoruz. İzmir halkına çağrımdır. İkinci turda Tayyip Erdoğan’ı kim yenecekse ona oy versinler. Türkiye’yi yeni bir maceraya sürüklenmekten kurtarsınlar. İzmir bugüne kadar her türlü faydalı değişimin öncülüğünü yapan bir kenttir. Şimdi de buna hazır olduğunu görüyorum.  Bu iktidarın yanlış uygulamaları yüzünden ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunuyoruz. Gençliğin umutları karardı. Bu millet bu iktidara dur diyecek. Bunun için de tercihinin doğru olduğunu temin etmek gibi bir görev var” diye konuştu.

İZMİR’E NE YAPTILAR?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, 2002 seçimlerinde AK Parti’nin yüzde 18 oy aldığını hatırlattı. “Yüzde 18’in üzerine koymak için İzmir’e ne yapmıştır?” diye soran Dervişoğlu, “AK Parti 24 Haziran’da 2002 yılındaki oy bandına geri dönecektir. Bugün de şayet yüzde 18 alırsa öpsün başına koysun. Bu siyasi parti tablo Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 3. sıradaki adayının seçilemeyeceğini gösteriyor. Binali Yıldırım İzmir’e önem göstersin yoksa 3. sıradaki adayı kazanamıyor. Gelsin biraz çalışsın. Aynı seçimlerde CHP yüzde 29 oy almış. Daha sonra yaşamımıza müdahale gelir diyerek merkez sağ seçmen CHP’den yana oy kullanmış. İYİ Parti kurulduktan sonra CHP’nin de yüzde 30 bandında oturacağını düşünüyorum. Toplam yüzde 48 oluyor. Diğer partiler yüzde 52’yi paylaşacak. İYİ Parti bunun kaçını alır? 20’sini de alır 35’ini de alır” dedi.  

İYİ PARTİ İZMİR’DEN BİRİNCİ PARTİ ÇIKARSA SÜRPRİZ OLMAMALI

Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“İYİ Parti İzmir’de birinci parti de ikinci parti de çıkabilir. İzmirli bize ne kadar teveccüh edecek onu sandıklar açılınca göreceğiz. Bizim sahadan aldığımız işaretler itibariyle birinci parti olmaya çok yakın görünüyoruz. İYİ Parti İzmir’den birinci parti çıkarsa kimse açısından sürpriz olmamalı. Demokrasi güneşinin İzmir’den doğacağına inanıyorum. İzmir tarih boyunca bunu birkaç kez yapmıştır. İkinci turda kim kazanacaksa İzmirli oy kullanma tercihini ona göre şekillendirsin. İzmir gereğini yapsın ve Türkiye’yi ödüllendirsin” 

Dervişoğlu ve parti üyeleri toplantının hemen ardından Akşener’in seçim kampanyasına destek olmak adına banka hesabına para yatırdı.