EGE MECLİSİ - Geçtiğimiz seçimlerde muhalefetin seçim vaatleri arasında yer alan ve AKP'lilerin "Kaynak nasıl yaratacaksınız?" şeklinde tepki gösterdiği 'Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında bin TL ikramiye' vaadi, anketlerdeki belirgin oy düşüşlerinin ardından AKP'nin de vaatleri arasına girdi. 

 

Konuyla ilgili İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray sosyal medya hesabından "Her emekliye bin TL verilmeyecek, kimilerine 300 TL, kimilerine ise 500 TL verilecek, bunun da nedeninin maaş farkıdır" açıklamasını yapmış,  CHP sıralarından da Aytun Çıray'ın açıklamalarına benzer açıklamalar gelmişti.

Muhalefetin bu iddiaları üzerine Başbakan Binali Yıldırım 15 Mayıs 2018'deki grup toplantısında, Aytun Çıray’ın her emekliye 1000 TL bayram ikramiyesi verilmeyeceğine dair iddiasının doğru olmadığı belirtti. Emekliye verilecek bayram ikramiyesi hakkında ortaya atılan iddiaları net bir dille yalanlayan Binali Yıldırım "Bunun kararı alınmıştır ve yılda 2 sefer emekli maaşı kaç para olursa olsun bakılmadan her bir emeklimize bin lira bayram ikramiyesi verilecektir, nokta. Net eline geçen para, brüt değil" ifadelerini kullanmıştı. Emekli ikramiyelerinin yatmaya başlamasının ardından Aytun Çıray sosyal medya hesabından iddialarının doğru çıktığını söyleyerek, iktidara tepki gösterdi. Aytun Çıray sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "HER EMEKLİYE 1000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ BALONU PATLADI!14 Mayısta “Her emekliye dini bayramlarımızda 1000 TL verilecek vaadi de doğru çıkmadı,” dediğimde Başbakan yalanlamıştı. İYİler yalan söylemez. İşte ispatı" diyerek bir vatandaşın hesabına yatan paranın ekran görüntüsünü paylaştı. (İYİ Parti Basın Bürosu)