Rahime DEMİRBİLEK/ EGE MECLİSİ- Yaptığı çalışmaların reklamı için vaktinin olmadığını söyleyen Tatı, “Buca belediyesi’nde 3.5 yıldır başkanlık yaptım. Reklama vakit yok. Yaptıklarımız zaten halkın önünde. Bizde öyle bir şey var ki insanlar gördüğünü bir kere de okumak ve duymak istiyor. Halkımız çalışmaları medya aracılığıyla görmek istiyor. Bundan sonra reklâmı yine yapmayacağım. Reklâma verdiğim parayı oralara harcarım. Ben yine park alanları, pazaryerleri, spor salonları yapmaya devam edeceğim ve yaptığım parklarında örnek olması için çalışacağım. İşime bakacağım. Reklâmı herkes sever ama ona ayıracak fazla zamanımız yok. Buca’ya ilkleri getirdiğimiz halde kimseye borcumuz yok. Bu nedenle iş yapıp ta 30 trilyonluk bir borcun üstüne bir 30 trilyonluk borç daha ekleyemem. Klasik bir şey vardır. Reklâmını yapmayan ve yeraltına yatırım yapan siyasetçi başarılı değil derler. Gediz ve Şirinyer mahallesinde ben yeraltına yatırım yaptım. Her yağmur sonunda bu bölgelerimiz dere haline geliyordu. İZSU’yla yaptığımız projenin karşılığı 13-14 trilyondu, eğer büyük bir afet olmazsa orası bir daha su basmayacaktır. Ama bunu kimse göremez. Bu tür çalışmaların yapılması gerekiyor. Ben reklâm yapmıyorum ama bende anket yaptırıyorum. Herkes yapılanı zamanla görülüyor. Bu aralar anketlerde havalarda uçuşuyor. Seçimler anketlerle kazanılmıyor, bu yapılan çalışmalarla kazanılıyor. “dedi.

BUCA’NIN EN BÜYÜK SORUNU

 Buca’nın en büyük sorununun otopark olduğunu söyleyen Tatı, “Yıllardır paralar alınmış ama bir otopark yapılmamış. İlk otoparklar Şirinyer Projesi’nin altına yapılacak. Buca’nın eski yolları ve sokakları düşünülürse bir afet, yangın olsa kayıp çok olur.” dedi.

 TATI, “RİSKLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUM”

 Yaptığı çalışmaların 3.5 yıllık bir belediye başkanı olmasına rağmen çok büyük risk olduğunu söyleyen Tatı, “En son CHP 1971 yılında kazanmış, 39 yıl sonra seçim kazanıyorsun. Makyaj yapacağına yerin altına iniyorsun. Süsleyip püsleyip halka göstereceğine iç organlarını tamir edip bunu ortaya koymak güzel bir şey ama bunlar risk. Halkımızın bunun bilincinde olması güzel bir şey. Engellemeler deyince zaten biliyorsunuz tüm siyasi partilerde bir siyaset partisi açılsa muhalefet olur ama iç muhalefet böyle olmaz denilecek şekilde şeyler yaşadım halada yaşıyorum.”dedi.

 TATI, “YAPTIĞIM SADECE YÜZDE YEDİ YAPILANMA”

 Dedikodulara bakarak iş yapmadığını söyleyen Tatı, “İzmir’de uzun yıllardır yapılmayan yüzme havuzu projesinde, şikâyetlere bakıyorum İç İşleri’nden gelenler bile bunlara gülüyor. Şirinyer projesi yıllardır herkesin dilinde olan bir projesidir. Bu projeyi iptal ettirmek isteyenler bunu iptal ettirirlerse tüm Şirinyer ve Buca’nın vebali boyunlarında olur. Ben bunu oturduğum yerden yapmadım. Benim bürokratlarım, Büyükşehir’in bürokratları, sivil toplum örgütleri ve şehir plancıları odaları bir araya gelip yaptı. Bu dedikodudan başka bir şey değildir. Ben dedikoduyla iş yapmam. Ellerinde mahkeme kararı varmış, olan getirsin. Hiç kimse yargının üstüne geçemez.  Ama olmayan da otursun halkın kafasını bulandırmasın. 4 yıl öncesinde böyle bir yargı kararı var burası 4 yıl öncesinde de yapılmak istenmiş. Orayı yüzde 70 yapılanmaya açarsanız yargı kararına gerek yok, vicdani karar olur. Şirinyer’in ortasında yeşil alan kalmadı. Biz oraları dedelerimizden devraldık ama biz onu bırakın torunlarımıza çocuklarımıza bırakamadık. Şehrin merkezine öyle bir alanda yapılanma ve bir de AVM ne güzel iş. Benim yaptığım sadece yüzde 7 yapılanmadır. Burada böyle atıp tutarak bir yere gelinmez. Yok efendim pazarı kapatıp AVM yapacakmışız. Ben olduğum sürece kimse AVM yapamaz. Benim ilçemde sanayi ve sanayici yok. Ben küçük esnafımı ayakta tutmak zorundayım. Zaten yerimde yok.”dedi.

 BELEDİYENİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Başkanlık döneminde yaptıklarından dolayı içinin rahat olduğunu söyleyen Tatı, “İlk önce pazaryerlerini modernize ettim. Buna Betontaş’tan başladım, açılışına Genel Başkan dahi geldi. Betontaş 17 bin küsur metrekareye yapıldı ve yanına da Üç Fidan Anıtı’nı diktik. Diğer pazaryerlerine örnek modern bir pazaryeri oldu. Kuruçeşme mahallemize hiç hizmet yapılmıyordu. Oraya 2. pazaryerimizi yaptık. Yine bu bölgeye örnek gösterilen parklar bahçeler yaptık. Gediz pazaryerimiz bitmek üzere. Adatepe pazaryerimizde olacak. Diğer bölgelerimizin de pazaryeri sorunlarını çözeceğiz.”dedi.

 Yaptığı parkların sıradan bir yer olmadığını söyleyen Tatı, “Biz önce parkların mülkiyet sorunlarını çözüyoruz. Ben şimdiye kadar eski parayla 8 trilyon lira kamulaştırmasız el atmayı ödedim. Ben bu paraya 2 bina yaparım. Ben parkı yaparken önce alt yapısını yapıyorum. Otomatik sulama ve aydınlatma sistemi yapıyorum. Banktan spor aletlerine ve park araç gereçlerine kadar her şeyi yaptım. Parklarımız hep örnek gösteriliyor. Geldiğim noktada parklarımızda kişi başına düşen park sayımız 1.75 metrekareydi şimdi 4 metrekare. Hedefim 10 metrekaredir.” şeklinde konuştu.

 Önümüzdeki veya sonraki hafta 17 bin metrekarelik bir Yörük Ali Rekreasyon Alanı açacağını söyleyen Tatı, “Yörük Ali Efe Türkiye’nin efesidir. Onun adına yakışır bir alan yaptık. İçerisinde rekreasyon alanında olabileceklerin dışında bir amfi tiyatrosu, yetişkinler, çocuklar ve engelliler için 3 tane spor alet alanı var.”dedi.

 Cezaevinin olduğu yeri rekreasyon alanı yapmak istediğini söyleyen Tatı, “ Bu ilçenin meydana ve yeşilliğe ihtiyacı var. Eş dostla gidip oturabileceğiniz bir alan yok. Şirinyer projesinde sinema salonları, dinlenme yerleri, otopark, modern pazaryeri olacak. Bunu daha neden istemiyorlar bilmiyorum. Ben bunlara bırakın Bucalı olmayı İzmirli olarak görmüyorum. Ben bunları beni seçen Buca halkı adına yapıyorum. “dedi.

BUCA’DAKİ İMAR SORUNLARI

 Buca’da imar sorunlarıyla ilgili çalışmalarını anlatan Tatı, “İmarda yüzde 70’i kaçak bir ilçedeyiz. 1972’den beri tüm belediye başkanlarımız mimar olsa dahi kaçak bir ilçeyiz. Düzensiz yapılaşmanın çok olduğu, sürekli birbirini şikâyet eden halkın yoğun olduğu bir ilçedeyiz. Biz öncelikle pilot bölgeler seçtik. Zaten Şehircilik Bakanlığı’nın da yaptığı bir genelge her ne kadar o genelgede benim içim rahat değilse de örneğin, Akıncılar, Çaldıran, Seyhan, Hürriyet, Adatepe, Göksun, Yaylacık, Mustafa Kemal Mahallelerini belirledik. Burada arkadaşlarımız bölgesel çalışmalar yapılıyor. Diğer bölgelerde de çalışmalarımız devam ediyor. Son çıkan yasa da tedirgin olduğumuz maddeler var. Tespit edin bize gönderin diyorlar ama bizim bölgemizin yüzde 70’i zaten kaçak. Ama devamında da arkasındaki faciada da 6 ay sonra yıkın siz yıkmazsanız ben yıkarım diyor. Ben kabul ediyorum, insanlarda kabul ediyor kaçak yerlerde oturduklarını. Bu kaçağı ben yaratmadım, benden öncekilerde yaratmamış olabilir. Çözüm bu değil. Çözüm Büyükşehir Belediye Başkanımızın dediği gibi kentsel çözüm yerinde çözümdür. Buralara yazı göndererek değil, oradaki insanlarla çözülecek sorunlardır. Umarım Şehircilik Bakanlığı da bizim bu taleplerimize kulak vererek yerinde tespit yapılır. Kaçak bir binanın tapu alabilmesi için tadilat yaptırması gerekir. Bu sorunlar uzun uzadıya masaya yatırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

ENGELLİLERLE OMUZ OMUZA

 Göreve geldiğinden beri engellilerle omuz omuza çalıştığını söyleyen Tatı, “Belediye ilk defa bir engelli asansörü ve engelli tuvaleti yaptık. En büyük projemizi gerçekleştireceğiz. Bu da şudur, engelli yakını olan bir aile onu bırakıp da bir yere gidemiyor. Onlar için engelli eğitim bakım okulu veya misafirhanesi için yola çıktım. Onun için bir yer tespit ettim. Engelli vatandaşımız burada her şeyi yapabilecektir. Hatta ata bile binecekler. Buraya atlar aldım. Bunda başarılı olursak Türkiye’de önemli bir iş yapmış olacağız. Bu çalışmayı önce örgütüme ve grubuma anlatacağım. Çok fazla bir maliyeti de yok. Bu işin karşılığı 3 trilyona mal olacak.  Havuzu falanda olacak. Bu yer belediyenin değil. İzmir için bir yol yaratmak isteyen paspas aramasın beni ezip geçsin. İlk etapta 30 yatak kapasiteli 200 bakım kapasiteli bir yer olarak başlayacak ve taleplere göre de artacaktır. Biz bu işi yapıp örnek olacağız.” dedi.

YOL PROJESİ

 Buca’daki uçan yol projesini anlatan Tatı, “Projemiz ben göreve geldiğimden beri devam ettiği için uzun bir zaman almayacaktır. Zaten kamulaştırmalarla uğraşıyoruz. Seçime kadar bitecektir. Onat caddesine kadar olan kısım burası. O bile Buca trafiğini rahatlatacaktır. Bunun yanında benim bürokratlarımın projelendirdiği Seyhan-Karabağlar bağlantı yolumuz var. 14 trilyonluk bir kamulaştırmaya ihtiyacım var. 17 metrelik bir yol oda bizi çok rahatlatacaktır. Yol sorunu çözüldükten sonra Buca tam yaşanacak bir yer olacaktır. Buca artık yaşayan bir ilçe oldu. Bunlar arasında Şirinyer projesi ve Hasan Ağa projesi yok. Hasan Ağa Bahçesi’ne de çok farklı bir sistem geliyor. Kasaplar Meydanı’na da yeni başladık. Yaylacı Oğlunu turizm bölgesi yapmak istiyorum. Hedeflerim arasında 60 bin öğrenciyi Buca’da tutup, her şeyden önce Bucalıyı Buca’da tutmak asıl hedefimizdir. Bunda da başarılı olacağımıza çok eminim.”diye ifade etti.

TATI, “HEDEFİM, BUCA SPORU SÜPER LİG’DE GÖRMEK”

Buca Spor’un tekrar süper ligde görülebileceğini söyleyen Tatı, “Bütün hedefimiz o. Ben adayken Buca Spor’u Bank Asya’ya çıkarıp orda durmayıp süper lige çıkaracağımızı söylediğimizde herkes bıyık altından gülüyordu ama süper lige çıktık. Arkasında sanayisi olmayan bir takım, düşerken de herkesin üzüldüğü bir takım. İlk altıdan süper lig mücadelemizi yapacağız. Sonunda kadar kulübümün arkasındayım.” dedi.

 EXPO ÇALIŞMALARI

 Daha önce düzenlenen EXPO’da il genel meclis üyeliği yapan Tatı, “Bana göre o zaman EXPO kaybetti ama İzmir birliktelik kazandı. Yaklaşık bir ay önce Paris’deki EXPO binasına gittim. İzmir ve EXPO’nun tanıtımı için bizden yazı istediler. İzmir’imizin inciri, yağı, zeytinini hediye etmek üzere hazırlattım. Gevreğimizi ve boyozumuzu da tanıtmak için ne yapabiliriz diye düşünüyorum. Nazarköy’de nazarlıklar yaptırdım. Amaç ilgiyi çekmekti. Bu sefer EXPO’yu alabileceğimize inanıyorum. Biz bu işe maddi ve manevi gönül koyduk. Aziz Başkan’da ne yaparsanız yapın diyor.”şeklinde konuştu.

 TATI, “YEREL SEÇİMLERDE YİNE ADAYIM”

Yerel seçimlerde tekrar aday olacağını söyleyen Tatı, “Benim işim Buca, gücüm Buca. Nefesim yettiği sürece halkıma faydalığı olmak için çalışacağım. Olimpik yüzme havuzunu söz verdim açıyorum. 5 katlı hizmet binamı söz verdim bitiriyorum. Tesisimi yaptım, pazaryerlerimizi düzenliyorum. Şirinyer Projesi’nde ilk defa Büyükşehir’le beraber protokol imzalandı. Atık ilaç toplama ve katı atık toplamada Türkiye’de ilk olduk. Yarı olimpik yüzme havuzunun olimpiğini yapacağım. Yapmadığım bir kültür merkezi ve spor merkezim var. İzmir’e yeni bir stad Buca’ya geliyor. Buca’yı marka haline getirmek için bir döneme daha ihtiyacım var.” dedi.

 Buca halkının kendisine olan güveninden dolayı teşekkür eden Tatı, “Buca halkının beni anladığını iyi biliyorum. Benim işim Buca gücüm Buca. Dedikodulara bakmıyorum. Ne söylediysem yaptım. Herkesin içi rahat olsun herkes aday olabilir ama belediye başkanı bir tane, meclis üyesi 37 tane olur küsme darılma yok.” Dedi.


10 Ekim 2012 Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı... paylaşan: egemeclisi
10 Ekim 2012 Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı... paylaşan: egemeclisi