EGE MECLİSİ - İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Demirköprü Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı. Hem partililere hemde çevredeki vatandaşlara seslenen Çıray “ilk işimiz OHAL’i kaldıracağız” dedi.

Değerli henşerilerim Demirköprü sakinleri, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.Bir kaç şey söylemeden önce Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener bana bir görev verdi. Her gittiğin yerde özellikle bana kadınlara benim selamlarını iletmemi istedi.Çünkü İYİ Parti aynı zamanda bir kadın hareketidir aynı zamanda Atatürk bizi muhassır medeniyetler seviyesine çıkarmaya karar verdiğinde önce kadınların özgürleşmesi ve toplum hayatında eşit bir rol oynaması gerektiğini farkederek gereğini yaptı. Bunu bilenler eğer Türkiye’yi geri götürmek isterlerse kadınları geri götürürerek yapacaklarını biliyorlardı.

Değerli Demirköprü sakinleri İYİ Parti 7-8 Ay önce Ekim ayında kuruldu. Bugün Türkiye süper baskın bir seçime gidiyor. Erken seçim değil bu, bu seçimin iki tane nedeni var. Bunlardan bir tanesi, İYİ Partinin önlenemez yükselişini engellemek için, Meral Akşener’den korktukları için İyi partinin Ankarada’ki  Büyük Kongresindeki muazzam izdaihamı gördükleri için, İkinci temel neden ise gittikçe derinleşen ekonomik sıkıntıların ve hayat pahalılığı, milletin zora düşmesinin etkilerini seçim sonrasına ertelemek içindi. Bu seçimin iki nedeni budur.

Değerli dostlarım Türkiye’de son on günde yüzde 10’a yakın develevasyon yapıldı. Ülkede son 10-15 günde faiz oranları yüzde 13’den 18 ‘e çıktı. Emeklilere Bayram parası verecez dediler. Ben bu doğru çıkmaz dedim beni de haklı çıkardılar. Bugün emeklilere 1000 Lira vermedikleri ortaya çıktı. Her emekliye kendi durumuna göre kimine 500 lira kimine 750, kimine de 1000 Lira veriyorlar. Yani bunlar seçime giderken dahi sözlerini tutmadılar.Bu milleti borçlandırdılar.

İLK İŞİMİZ OHAL’İ KALDIRACAĞIZ

Şimdi İYİ Partinin en büyük vaadini size söylüyorum. Türkiye’yi yeni bir kardeşlik Anayasasıyla,  mutlak güçler ayrılığına dayalı parlementer sisitemi inşa etmektir.İlk iktidara geldiğimiz birinci günde ilk saatte OHAL’I kaldıracağız. İlk kararnamemiz bu olacak. Kapınız çalındığı zaman polis mi sütçü mü geldi diye korkmayacaksınız. İkinci kararnamemiz, gençlere iş buluncaya kadar gençlere 500 Lira vatandaşlık maaşı bağlanacak. Bir devleti yönetenlerin görevi, gençlere iş bulmaktır. Türkiye’de gençlerin işsizlik oranı yüzde 20’dir. Bir günde bu gençlerimizin iş bulamayacağımıza göre hiç olmazsa evden çıktığında anasının babasının yüzüne  bakamaz hale getirmeyelim . Üçüncü ilk yapacağımız iş 4,5 milyon kapısına haciz memuru dayanmış borçlarını ödeyemez hale gelmiş, kredi kartı borçlarını tüketici borçlarını devlet olarak satın alacağız. Zaten bunları haciz şirketlerine satmışlar. Vatandaşlarımız sokağa çıkamaz haldeler.

Dördüncü yapacağımız şey, ben bir Sağlık Bakanlığı müsteşarı ve tıp doktoruyum, bu bilinçle söylüyorum. Emeklilerden muayahane ve ilaçta katkı payını kaldıracağız. Kesin karalıyız. Bununla ilgili kaynağımız var. Bu sene devlet bütçesine yapmadığınız hastaneler, geçmediğimiz köprüler için 1 yıl için 6,5 milyar lira kaynak koydunuz. Bunu onlardan Mehmet Cengiz’den alıp vatandaşımıza vereceğiz.

Şimdi sizi bir an için İYİ Parti ve Meral Akşener gibi bir lider olmadığını düşünmeye davet ediyorum. İYİ parti kurulmamış olsaydı, Cesur bir kadın olarak Meral akşener çıkmayıp yola düşmemiş olsaydı. Adalet ve Kalkınma Partisi  ve Erdoğan çoktan bu seçimi galip etmiş olacaklardı. 15 senedir yenilemediler. 15sene sonra bu partiyi yenmek için bir siyasi parti kuruldu ve ortaya yeni bir lider çıktı. Bu anlamda hepinizin desteğini istiyoruz.  Şu soruyu kendinize sorun? Meral Akşener neden TV’lere neden çıkmıyor. Niçin mitinkleri verilmiyor. Niçin ambargo uygulanıyor. Neden bu sorunun cevabı Recep Tayyip Erdoğan’nın korktuğu tek liderin Meral Akşener olmasından kaynaklanıyor. Herkes sandığa giderken şu soruyu sorsun Tayyip Erdoğan İkinci turda kimi karşısında görmek istemiyor, kiminle yarışmaktan korkuyor.

Kararlarımızı iki turlu olacak ve iki kişi kalacak şekilde dikkatle ve partiler üstü bir anlayışla , denemek zorundayız.

“ BEN ATATÜRK’ÜN HEMŞERİSİYİM”

Sayın Demirköprülüler bizleri misafir edip sabırla dinlediğiniz için kapılarınızı açıp bize bu binayı verdiğiniz ve bu pankartı açtığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Ben Meral Akşener’e şunu sordum. Kendisi ile 20 yıla yakın bir dostluğum var. Dedim ki; Sayın Akşener neden siz bu işe soyundunuz ve çıktınız?Dedi ki; Ben ve ailem Selanikliyiz. Atatürk’ün hemşerisiyiz. Tarih bana Atatürk’ün hemşerisi olarak ban bir görev verdi. Ben de bunu yapmak için yollardayım. Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor saygı ve sevgiler sunuyorum.