İYİ Parti İzmir 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, İYİ Parti iktidarında İzmir’in yüksek teknoloji üreten bir kent haline geleceğini belirterek, “Türkiye’nin incisi İzmir’in doğal güzelliklerini koruması gerekiyor. Türkiye mutlaka yüksek teknoloji ürünleri üreten ülke olması gerekiyor. İşte İzmir bunun lokomotifi olacaktır. İYİ Parti iktidarında İzmir teknoloji merkezi haline gelecek. Hem sanayi hem de tarımsal alandaki teknolojik ürünler üretilecek. Yaşam tarzıyla herkese örnek olan İzmir, yüksek teknolojide de örnek bir şehir olacaktır” dedi.

 İYİ Parti İzmir 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, her gün en az üç ilçede seçim çalışması yaparak vatandaşlarla bir araya geliyor. Gittiği yerlerde esnafı ziyaret eden, kahvehanelerdeki vatandaşlarla sohbet eden Kerpişçi, yaptığı çat kapı ev ziyaretleriyle İzmirli hemşerilerine sürpriz yapıyor.

YOĞUN BİR İLGİ VAR

İzmir’de İYİ Parti’ye yoğun bir ilgi olduğunu belirten Kerpişçi, “Son 10 günde 10 bine yakın insanın elini sıktım. İnsanların vücut dili aslında her şeyi anlatıyor. Bizi gören tanısın tanımasın yanımıza geliyor. Destek vereceğini söylüyor. İzmir’in ciddi bir değişim için hazır olduğunu görüyorum” dedi.

İZMİR İÇİN FELAKET OLUR

İzmir için orta ve uzun vadede bir stratejik plan oluşturulması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti İzmir 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, “İstanbul artık evinden çıkıp işine gidemeyen insanların yaşadığı bir yer oldu. Yapılan yüksek katlı binalar sayesinde bir gelir elde edildi ancak esas yanlış orada yapıldı. İstanbul-İzmir otobanı yakında bitecek. İstanbul’daki felaketin İzmir’de yaşanmaması için tedbir alınması gerekiyor. Eğer büyük binalar, uzun yollar temeli üzerine kurulan sistem devam ederse Kuzey Ege başta başta olmak üzere buraya göç hareketi olacaktır. Bunun da yarattığı bir rant oluşacak. Arsa fiyatları yükselecek, yeni yollar yapılacak. Ben yatırıma karşı bir insan değilim. Otoban, liman gerekli. Ama bunları yaparken makro proje içerisinde nüfus yoğunluğunun da düşünülmesi gerekiyor. Eğer İzmir’in güzel arazileri İstanbul’un Sarıyer’i gibi olacaksa İzmir için felaket olur. İzmir milletvekillerinin bu konu üzerinde durması gerekiyor” dedi.  

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN ÜRETİLDİĞİ BİR MERKEZ OLACAK

Kerpişçi, İzmir’in doğal, kültürel güzelliklerini ileri taşıması gerektiğini söyledi. Kerpişçi, sözlerine şöyle devam etti:“İzmir milletvekilliği bana nasip olursa İzmir’in yüksek teknoloji ürünlerinin üretildiği, uygulandığı bir bölge haline gelmesi için mücadele edeceğim. İzmir Türkiye’nin batıya açılan yüzü. İnsan kalitesi açısından da önde giden bir ilimiz. ARGE ve inovasyon konusunda İzmir’in merkez haline getirilmesi gerekiyor. Ülkemizde maalesef ihracatın sadece yüzde 2’si yüksek nitelikli teknolojik ürünler kapsıyor. Cari açığı kapatamıyoruz. ARGE yatırımlarına bütçenin yüzde 0.85’i ayrılıyor. Türkiye mutlaka yüksek teknoloji ürünleri üreten ülke olması gerekiyor. İşte İzmir bunun lokomotifi olacaktır. İYİ Parti iktidarında İzmir teknoloji merkezi haline gelecek. Hem sanayi hem de tarımsal alandaki teknolojik ürünler üretilecek. Yaşam tarzıyla herkese örnek olan İzmir, yüksek teknolojide de örnek bir şehir olacaktır”