MHP İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği program çerçevesinde Bornova Çamdibi semtinde esnafla buluşan İzmir Milletvekili Adayı Cumhur Bulut, en sık karşılaştıkları sorunların başında ‘vergi’ konusunun geldiğini söyledi. Bunun genel bir sorun olduğuna dikkat çeken Bulut, “Zaten hepimizin yaşadığı bu sorunu çözmek ve makul düzeye indirmek boynumuzun borcudur. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin açıkladığı seçim beyannamesinde vergi yükünü omuzlarından alacak çalışmalar var. TBMM’de güçlü bir şekilde yer alacak partimiz, iş dünyasının, iş yapanların, iş kuranların omuzlarındaki vergi küfesini hafifletecek ve milletimiz rahat bir nefes alacaktır” diye konuştu.

“Türk Milletini bütün görürüz”

Askeri ücretle çalışanların maaşlarındaki vergileri tamamen kaldıracaklarına da vurgu yapan MHP İzmir Milletvekili Adayı Cumhur Bulut, “Milliyetçi Hareket Partisi hizmetlerini hiçbir sınıf ve zümreye yapmaz, Türk Milletini bir bütün olarak görür. Hizmetlerini de ayrım yapmadan bütüne ulaştırır. Bu sebeple hem askeri ücretlileri vergi kesintilerinden tamamen kurtaracağız, hem de işverene büyük vergi kolaylıkları sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Mazotta vergiyi kaldıracağız

Sözlerini partisinin 24 Haziran seçim beyannamesinde yer alan maddelerle sürdüren Bulut, şöyle devam etti; “Vergi yükü bel büküyor. Ülkemizde çalışan ve üreten bütün kesimler vergilerden şikâyetçi. Türkiye’de vergi yükünü hafifletmeden insanımızın yaşam standardını yükseltemeyiz. İşsiz ailelere net maaş yardımı, esnafa vergi rahatlıkları, köylüye elektrikten KDV alınmaması gibi yenilikler getireceğiz. Bununla birlikte çiftçinin kullandığı mazotta vergilerin tamamen kaldırılması, yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt sağlanması, kredi kartlarının sebep olduğu yoksulluk tuzağından insanımızın kurtarılması ve ekonomik destek projeleri gibi insanımızı rahatlatacak adımlar partimizin taahhüdü altındadır. Seçim beyannamemizde bunlar mevcuttur. Biz TBMM’de bunları gerçekleştirmek için varız”.