İYİ Parti İzmir 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ve milletvekili adayı Hayri Köseoğlu ile birlikte İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde sanayici iş insanlarıyla bir araya gelerek, iktidara geldiklerinde İzmir ve Türkiye için yapacaklarını anlattı.

 

Türkiye’nin son 4-5 yıldır ekonomi sorunlarla boğuştuğunu belirten Kerpişçi, “Hepiniz günlük hayatınızda krizin etkilerini vücudunuzun her hücresinde hissediyorsunuz. Türk ekonomisi bir türbülansın içerisinde ve giderek artan bir dış borç var. Bunun körüklediği yüksek enflasyon ve istihdamdaki azalma var. Kaynak bulmakta zorlanan bir Türkiye ekonomisiyle karşı karşıyayız. Maalesef 16 yılın sonunda bu kötü yönetim Türkiye Cumhuriyeti’ni 1923’ten bu yana karşılaştığı en büyük krizle yüz yüze bıraktı” dedi.

 

YATIRIMCI GÜVEN VE İSTİKAR İSTER

Kerpişçi, kendisinin de yatırımcı olduğunu ve madencilik alanında birçok önemli projenin altına imza attığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Yatırımcılığın ne kadar zor olduğunu sizin kadar biliyorum. Aranızdan bir iş insan, ‘Bizim bu bölgede bulunan sanayi kuruluşlarından birçoğu kapanmak üzere’ dedi. Aslında bu her şeyi özetliyor.  Önümüzdü acıklı bir tablo var.  Hiçbirimizin taşın altına eline sokmaktan kaçınmaması gerekiyor. Ben de siyasete girerek birikimimi bu alanda kullanmaya karar verdim. Bir ülkede yatırım yapılabilir izlenimini yaratamazsanız sıkıntıya düşersiniz. Eğer bu ortamı hazırlamazsanız yerli ya da yabancıyı yatırıma teşvik edemezsiniz. Ne vaat ederseniz edin güven ve istikrar ortamını yaratmanız lazım. Türkiye maalesef OHAL şartlarında, adalet sisteminin deforme olduğu bir noktaya geldi. Bu noktada siz kendinizi yabancı yatırımcının yerine koyun. Böyle bir ortamda yatırım yapar mısınız?”

 

ÇÖZÜMÜ İYİ PARTİ ORTAYA KOYDU

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in çok iyi ekonomi kadrosu olduğunu belirten İYİ Partili Kerpişçi, Türkiye’nin ekonomik sıkıntıdan çıkması için ilk olarak OHAL’i kaldırması gerektiğini vurguladı. Kerpişçi, “Bunu İYİ Parti iktidara geldiğinde hemen yapacak. Güven ve istikrar ortamını yaratacağız. İkincisi olabildiğince hızlı bir şekilde adalet sistemini herkes için eşit hale getirilmesi geliyor. Ardından da mali disiplin. Ülkemizi yatırımcı için güvenilir ve istikrarlı bir ülke haline getirmeliyiz. Emin olun ki bunu yarattığınız anda başka bir şey yapmasanız da ekonomik problemleri ciddi bir bölümünden kurtulmuş olursunuz” dedi.  

 

TÜRKİYE ÜRETMEK ZORUNDA

İYİ Parti İzmir 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, İzmir’in sanayileşmesinin ne yönde olması gerektiği noktasında hazırlık yapılması, bunun içinde bazı projelerin gündeme getirilmesini gerektiğini savundu. Kerpişçi, İzmir’in yüksek teknolojik ürünlerin üretildiği bir merkez olması için elinden geleni yapacağını belirterek, “Türkiye ARGE faaliyetlerine önem vermeli. Yüksek Teknolojik ürünleri üretmek ve satmak zorunda. Cari açık ancak böyle kapatılır. Türkiye’de Tekno kentler konusunda büyük yetersizlikler var. Öncelikle burada entegrasyonu sağlayacağız. Özel üretim yapan firmaların dünya pazarında rekabet edecek bir sistem yaratacağız. İYİ Parti’nin bu konuda tüm hazırlıkları tamam. İzmir için yapacaklarımız var. Girdi fiyatlarının düşürülmesi, stoklama konusunda bir takım imkanlar sağlanması için çalışmalar var. KOBİ’ler için devlet ortaklığını düşünüyoruz. Size hem lojistik hem teknik hem de devletin birtakım imkanlarını kullanmak zorundayız. Artık kesin olan bir şey var. Türkiye’de bina yapma dönemi bitmiştir. Türkiye üretmek, bunun için insan gücünü sağlamak zorundadır” dedi. (İYİ Parti Basın Bürosu)