CHP İzmir ikinci bölge dokuzuncu sıra milletvekili adayı Ali Engin, İzmir’in köylerinde ve kent merkezinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Engin; çiftçinin, köylünün çok zor durumda olduğunu belirterek, “Türkiye maalesef artık üretmiyor. Çiftçi elindeki ürünü satamamaktan şikayetçi. Devletin kendilerine verdiği görünürdeki destek, ellerinden vergi adı altından geri alınıyor. Gerçekten üretici perişan. Bu durum CHP iktidarında son bulacak. Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Bunda kararlıyız.  Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz” dedi.   

 

 

TÜRKİYE RAHAT BİR NEFES ALACAK

CHP’li Engin, AKP iktidarının 16 yıldır insanları kutuplaştırdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“24 Haziran’da Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimini gerçekleştireceğiz. Millet ittifakı parlamentoda çoğunluğu elde edecek. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, seçim kampanyasını başlattığı günden bu yana çok büyük bir ivme kazandı. Aslında meydanlar her şeyi söylüyor. Muharrem İnce hereksin cumhurbaşkanı adayı. İnce, ikinci turda herkesimden vatandaşın desteğini alarak Cumhurbaşkanı seçilecek ve Türkiye derin bir nefes alacak. Değişimin öncüsü İzmir 24 Haziran seçimlerinde gereğini yapacağına olan inancım tam” dedi.

 

HANGİ YÜZLE OY İSTİYORLAR?

AKP iktidarlarının İzmir’e her zaman üvey evlat muamelesi yaptığını belirten CHP İzmir Milletvekili adayı Ali Engin, “AKP iktidarının temsilcileri İzmir’e şunu, yaptık bunu yaptık’ diye açıklama yapıyorlar. Onlar sormak lazım İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hangi projesine destek oldunuz? Bırakın desteği hep köstek oldular. Şimdi biz onlara soruyoruz, ‘Hangi yüzle İzmirlilerden destek oy istiyorsunuz?’ İzmirliler her şeyi biliyor ve görüyor. İzmir’in projelerini engellemeyin yeter” dedi. (CHP Basın Bürosu)