Rahime DEMİRBİLEK / EGE MECLİSİ -Sosyal belediyecilik anlayışıyla halkın istekleri doğrultusunda çalışmalar yapan Başkan Sındır, “Belediyemiz İzmir’deki en büyük spor tesisini açtı. Bu tesisimizde konaklama imkânı dahi var. Engelli çocuklarımıza yönelik eğitimler de veriliyor. Bu tür sosyal çalışmaları da yapmaya devam edeceğiz. Yollar bahçeler yapıyoruz, bulabildiğimiz alanları yeşillendirme çalışmaları yapıyoruz. Eski binalarımızı kamulaştırarak restore ediyoruz.”dedi.

Bornova’daki tüm mahalleri birebir gezdiğini söyleyen Sındır, “Ben tüm mahallerimi birebir gezerek sorunları yerinde tespit ediyorum. Halkın içinde olarak onların sorunlarını dinliyorum. Yağmur suyu projemiz var. Bu çalışmayla evleri su basma olayı engellenmesidir.” Dedi.

 “SİSTEMİN BÜTÜNÜNÜ GÖRMEK LAZIM”

Projeler yapılırken parçaların değil de, sistemin bütününün görülmesi gerektiğini savunan Sındır, “Ben Bornova belediye başkanıyım, benim üyesi olduğum parti halkın partisidir. Halkım için onlarla birlikte onların yararı için ne varsa onu yaparım. Sorumlu bir kent yöneticisi olarak ben halkın arkasına takılan değil, halkı yönlendiren biri olmam gerekir.” dedi.

IŞIKKENT ÇÖP TESİSİ

Büyükşehir’in projelerinde arasında yer alan Işşıkkent çöp toplama merkeziyle ilgili de konuşan Sındır, “Çöp toplama tesisi Işıkkent okulunun duvar dibinde yapılması planlanıyordu ama okula vereceği zarardan dolayı burada bir plan değişikliği olacak. Meclisten geçmiş karar olan bu karara itiraz edeceğiz ve tekrar değerlendirilecektir. Halkın burada çöp tesisi istememe talebinin yerine geleceğine inanıyorum. Kentin büyük fabrikaları Işıkkent’te yer alıyor. Bunların çevreye verdiği görüntü, kirlilik gibi sorunlar yanında çöpünde gelmesiyle halk sosyolojik anlamda rahatsız oluyor. Bu talebe kayıtsız kalmak doğru değil. Bu sadece oranın değil İzmir’in meselesidir. Projeler yapılırken sistemin bütününü görmek lazım.” diye konuştu.

Bornova’yı geleceğin kenti yapmak isteyen Başkan Sındır 3.5 yıllık başkanlık sürecinde neler yaptığını anlattı: “Birçok semtimizde pazar yeri sorununu çözdük ve yapmaya da devam ediyoruz. Fiziki bir yatırımı yapmak bir araçtır. Esas olan buradan hizmet üretebilmektir. Türkiye’de ilk kez bizde uygulanan sistemle yaşlılarımız evlerinde bakım görüyor. Gebe, bebek, lohusalık çalışmalarım devam ediyor. Bunlar tamda sosyal belediyeciliğin yapması gereken çalışmalardır. Üniversite öğrencilerimize de her türlü yardımda bulunuyoruz. Bizim derdimiz kent standardını yükselterek halkımızın sorunlarını çözmektir.”

 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM

 Göreve geldiğinden beri Bornova’ya 200 milyonluk bir yatırım yaptığını söyleyen Sındır, “bütçe hacmimizi 2 kat artırdık. Bunları idari ve mali bir disiplinle yaptık. Para olmadan hizmet ve yatırım olmaz.” dedi.

 Hizmette sürekliliğin var olduğunu söyleyen Sındır, “Önümüzdeki döneme de adayım. Aday olmasam zaten şimdi burada işim ne. Halk istiyorsa önümüzdeki dönemde de adayım. Bir görev yapıyoruz. Bunu sevgi vererek, halktan aldığımız sevgiyle yapıyoruz. Halkımızın yaşam seviyesini yükselterek Bornova’yı yaşatmak istiyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.


05.12.2012 Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr... paylaşan: egemeclisi
05.12.2012 Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr... paylaşan: egemeclisi