EGE MECLİSİ - Bayramlaşma turuna Konak Belediyesi’nin Basmane’deki iki ana hizmet binasından başlayan Pekdaş, daha sonra Mali Hizmetler Müdürlüğü, Gediz’deki Şantiye ve Kadifekale’deki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait fidanlığı ziyaret ederek personelin bayramını kutladı.

 

Kültür, Kadın, Aile ve Spor müdürlüklerinden çalışanlarla da Basmane Semt Merkezi’nde bir araya gelerek bayramlaşan Başkan Pekdaş, son olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Gürçeşme’deki şantiyesindeki bayramlaşma törenine katıldı. İşçilerin tek tek bayramını kutlayan Pekdaş, “Bizim sorumluluğumuz sadece kente karşı değil; çocuğumuza, eşimize, akrabamıza da karşı sorumluluklarımız var” diyerek, işçilerden daha çok çalışmaları sözünü aldı. 

 

GENÇLER GELECEĞİNİ BİLMİYOR

Konuşmasında Türkiye’de iş sahibi olmanın giderek zorlaştığına vurgu yapan Pekdaş, “Türkiye Cumhuriyeti 1954 yılına kadar hem Osmanlı’nın borcunu ödedi hem de Anadolu’nun her yerinde fabrikalar kurdu. Ama o fabrikalardan artık kalmadı. Bir ülke böyle gitmez. Ülkeler ürettikleri ölçüde var olurlar. Türkiye, dört mevsim yaşandığı, güzel bir coğrafyaya sahip… Burada her ürün yetişiyor. Eskiden bu özelliğimizle övünürken şimdi hiçbiri kalmadı. Gençlerin çalışacağı iş kalmadı. Çünkü istihdam sağlayacak tüm fabrikalar kapandı. Benim babam şeker fabrikasında çalışan bir işçiydi. Onun çalıştığı fabrika bile satıldı. Sadece orası değil Cumhuriyet döneminde ne kadar fabrika kurulduysa hepsi satıldı. Oysa o fabrikalarda insanlar alınlarının teri olan parayı kazanıyor, evlerine götürüyordu. Onlar birey olmuştu, Cumhuriyet yurttaşı olmuştu. Gelecekleriyle ilgili karar verebiliyorlardı. Şimdi ne kadar sosyal yardım verilirse ona muhtaçlar. Kul olarak görülüyorlar. Biz ise işimiz olsun istiyoruz. Gençler gelecekleriyle ilgili hayal kurmak istiyor. Ama maalesef Türkiye de artık gelecek hayali kurmak imkansız hale geldi” dedi. Pekdaş, Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu da belirterek, “Ya geleceğimize sahip çıkacağız ya da hep birlikte ölüm fermanımızı imzalayacağız” diye konuştu. 

 

24 HAZİRAN BAYRAM OLSUN

İşçilere yaptığı konuşmada çıkartılan Taşeron Yasası’nı da eleştiren Pekdaş, “Taşeron Yasası böyle çıkmaz. Kadroyu verirsiniz belediyeye, o kadro karşılığı geliri de aktarırsınız ancak öyle olur. Ama belediyelere kadro verilmedi. Şirketlerinize alın, denildi. Şirketlere alınanlar için de ‘ücreti ben belirleyeceğim; sendika, mendika yok. Kimin işe alınıp, alınmayacağını da ben belirleyeceğim’ dediler. Belde belediyeleri kapatıldı, ilçe belediyelerin gelirleri azaltıldı. Gittikçe merkeziyetçi bir yapı kuruluyor. Her şeyi başkanda toplandığı bir yönetim istiyorlar. Bu nedenle bizim 24 Haziran’a kadar her zamankinden daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu seçimi bir yerel seçimmiş gibi belediyeleri tartışarak yapıyorlar. ‘Çöpleriniz toplanıyor mu?’ diyerek halkın aklını karıştırıyorlar. Onlara laf söyletmemiz gerekiyor. Onların ağzını kapatmak, gerçek seçimin ülkenin geleceğiyle ilgili olduğunu göstermemiz lazım. Bu nedenle işimize dört elle sarılıp, sokaklarımızı pırıl pırıl yapmalıyız” dedi. Başkan Pekdaş, konuşmasının sonunda bayramın 24 Haziran’a kadar uzamasını ve 24 Haziran’ın Türkiye’nin bayramı olmasını da diledi. (Konak Bld. Basın Bürosu)