AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 24 Haziran öncesi çalışmalarına devam ediyor. Bayramda da hız kesmeyen Kaya, gündüz Torbalı'da kahvehaneleri dolaşarak vatandaşların bayramını kutladı, akşamında ise Karabağlar'da Bozyaka Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Karabağlar'daki açılışta konuşan Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Başbakan Binali Yıldırım ile ilgili açıklamalarının tam bir aymazlık örneği olduğunu belirtti. 

 

MİLLETİMİZ BİNALİ YILDIRIM'I BİLİYOR

Tarihin Başbakan Binali Yıldırım'ı vefalı, cesaretli ve vatan sevdalısı olarak hatırlayacağını belirten Kaya, "Milletimiz Binali Yıldırım'ı tarihe geçen büyük eserlerinden, hayatı kolaylaştıran dev yatırımlarından biliyor. Marmaray'dan, 3. Havalimanı'dan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Konak Tüneli'nden, hızlı trenlerden, bölünmüş yollardan ve daha nice hizmetlerden biliyor. Milletimiz Binali Yıldırım'ı vefasıyla biliyor, cesaretli ve vatan sevdalısı yapısıyla biliyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde tanklar birilerine yol açarken, hainlere meydan okuyan duruşuyla biliyor. En sert rüzgarlarda bile sallanmadı, dirayetini ve inancını bir an bile kaybetmedi. Hainlere göz açtırmadı, duruşunu, asaletini hep muhafaza etti" şeklinde konuştu. 

SALDIRILAR BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ

Konuşmasında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Partililere yönelik silahlı saldırıya da değinen Kaya şunları söyledi; "Demokrasiye yapılmış bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenler, bunun hesabını mutlaka vereceklerdir. Siyasette baskıyla, tehditle, öldürmekle, şiddetle netice alınması mümkün değildir. Bu saldırılar bizi asla yolumuzdan döndüremez. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu işin arkasını asla bırakmayacağız. Ne Gabar'da bırakacağız, ne Cudi'de bırakacağız, ne Tendürek'te bırakacağız, ne Bestler Dereler'de bırakacağız, ne Kandil'de bırakacağız, ne de bu tür yerlerde bırakacağız. Terörü de yok etmeye, teröristleri de yok etmeye, milletimizin özgür bir ortamda seçim yapması için her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz." 

 

ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bayram dolayısıyla şehit ailelerini de ziyaret etti. Kaya, ilk olarak 1997 yılında Tunceli Pülümür'de şehadet şerbetini içen, çocukluk ve okul arkadaşı Şehit Serdar Genç'in annesi Zeliha Genç'i Torbalı'daki evinde ziyaret etti. Ardından 2016 yılında Diyarbakır Lice'de şehadet şerbetini içen, Torbalılı Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Eser'in annesi Türkan Kalkan'ı ziyaret eden Kaya, her iki ailenin de bayramını tebrik etti. (AK Parti Basın Bürosu)