AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki 8 mahalleyi ve partisinin ilçe teşkilatını ziyaret edip, 24 Haziran seçimleri için destek istedi. Dağ, ziyaretleri sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu da kendisine ve Başbakan Binali Yıldırım'a yönelik sözleri nedeniyle eleştirdi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ı, partisinin ilçe başkanlığı binası önünde Ak Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta ile partililer karşıladı. Dağ, burada partililerle bayramlaşıp, bir süre sohbet etti. Dağ, daha sonra Mahmut Badem ve Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Delibalta ve bir grup partili ile Günlüce, Çamlıca, Küre, Küçükören, Güney, Demirdere, Çayır, Hamamköy mahallerini ziyaret etti. Burada da vatandaşlarla bayramlaşan Dağ,  24 Haziran seçimleri için destek istedi. Akşam yemeğini Hamamköy Mahallesi'nde yiyen Dağ, daha sonra Ödemiş'e dönüp, Salı Pazarı Parkı'nda seçim çalışmalarını sürdürdü. Dağ, buradaki konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun kendisini ve Başbakan Binali Yıldırım'ı hedef alan sözlerini eleştirerek, "Açıkçası biz ne dediğimizi, niçin dediğimizi, ne kadar kelimeyle söylediğimizi çok iyi biliyoruz. Herhalde Sayın Kocaoğlu ya anlama yeteneğini iyice azaltmış bu sebeple bizim söylediklerimizi anlayamamış ya da danışmanları söylediklerimiz konusunda kendisini yanlış bilgilendirmiş" dedi.

Gittikleri her yerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li yerel yönetimlerle ilgili şikayetler aldıklarını ifade eden Dağ, bu nedenle seçimlerin genel seçim olduğu bilinciyle hareket ederek yerel siyasete girmediklerini söyledi. Dağ, genel seçimlerin yerel yönetimlerle ilgili şikayet merci olmadığının altını çizip, "Bizim söylediğimiz husus da buydu. Dolayısıyla genel seçimlerle ilgili konuşacağımızı ifade ettik. Söylediğimiz de buna dair hususlardır. 24 Haziran'dan sonra tabii ki yine yerel seçimlerle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili mevzuları konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

 

AZİZ KOCAOĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Aziz Kocaoğlu'nun Başbakan Binali Yıldırım'a yönelik "Başarısız" olduğu yönündeki sözlerine de tepki gösteren Dağ, şunları söyledi:

"Başbakanımızın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı dönemindeki başarıları ortadadır. Özellikle Başbakanlığı döneminde ülkeye kazandırmış olduğu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusu, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı bunlar hep kritik hususlardır. Başbakanımız'ın 15 Temmuz'da ortaya koymuş olduğu irade herhalde kendisini rahatsız etmiş olmalı ki Sayın Başbakanımızla alakalı hiç de doğru olmayan kendi seviyesini de ortaya koyan bazı ifadelerde bulunduğunu gördük. Başbakanımızın herhalde son başbakan olması da Sayın Kocaoğlu'nu rahatsız etmiş gibi görünüyor. Açıkçası bu ülkeye hizmet eden, İzmir'e birçok yatırım kazandırmış, Konak Tüneli, havalimanı, İzmir- İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi'ni hayata geçirmiş birine İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkanı'nın söylemiş olduğu bu sözlerin gerçekten çok yanlış olduğunu ve yadırgadığımızı ifade etmek istiyorum. Biz İzmirliler olarak Sayın Başkanı hep ikaz edeceğiz. Burada Sayın Başkanı başarılı görmediğimizi de hizmet yönünden de başarılı bulmadığımızı da zaten hep söylüyoruz. Siyaseten de çok başarılı görmediğimiz çok net bir şekilde ortadadır. Sayın Başkan 2005 yılında büyükşehir belediye başkanı oldu. Rahmetli Ahmet Piriştina bu seçimi yüzde 47 ile kazanmıştı. Sayın Başkan, 15 yıldır yıllık 25 milyar liralık bir bütçeyi yönetiyor. İzmir'in odalarından kendi parti teşkilatına kadar birçok şeyi dizayn ediyor. Buna rağmen bir arpa boyu yol alamaması aslında siyaseten de ne kadar başarısız olduğunun en açık göstergesidir."

'CHP İZMİR'DE BASKI SİYASETİ YAPIYOR'

Aziz Kocaoğlu ve mensubu olduğu partisi CHP'nin İzmir'de baskı üzerine siyaset kurduğunu iddia eden Dağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir'de baskı siyaseti yapıyor. Buna rağmen başarısızlar. Bunu da 24 Haziran'da görecekler. Ak Parti'yi İzmir'de baskılara rağmen hep büyütmeye çalıştık, hep büyüttük. Çünkü kendisinin belediye başkanlarıyla beraber İzmir'de yapmış olduğu baskıları gayet iyi ve net bir şekilde biliyoruz, bunları da yaşıyoruz. Hemşehrilerimiz de, İzmirli kardeşlerimiz de bunları yaşıyorlar. Buna rağmen biz İzmir'de bir ivme yakalayıp oylarımızı hep yukarıya doğru çıkardık. Kendisinin de partisinin oylarını daha da aşağıya doğru indirdiğini görüyoruz. Bu da 24 Haziran'da daha net bir şekilde görülecek" dedi. (Faruk ÇARK/DHA)