İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden muhasebeci olarak emekli olan Kemal Çekin, kendisi gibi emekli olan eşi Nurdan Çekin ile birlikte bir süre önce İzmir Balçova'ya yerleşti. Kısa sürede mahalle sakinleri ve çevresi tarafından sevilen Kemal Çekin, Balçova'nın 'Kemal Abi'si oldu. Oğlu Yunus Çekin de eğitimini tamamladıktan sonra bankacı olmaya karar verdi. İstanbul'da eğitimini tamamlayan Yunus Çekin, iş hayatına atıldı.

 

MUHTARIN KIZIYLA TANIŞTI

Bankacılıkta babası gibi kendisini sevdiren Yunus Çekin, Balçova'da yaşayan Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarının kızı Begüm Çekin'e gönlünü kaptırdı. Begüm ve Yunus aşklarını kısa sürede nikah masasında taçlandırmaya karar verdi. Baba Kemal Çekin ve anne Nurdan Çekin, evlatlarını alıp muhtar Hakan Özsoy'un kapısını çalarak kızları Begüm'ü istedi. Ailelerin izninden sonra söz, nişan ve büyük gün düğün tarihi gelmişti. Şapkasız dışarı çıkmayan ve şapkası adeta simge haline gelen baba Kemal Çekin, Begonvil düğün salonunda kapıda tek tek dünürleri ile birlikte davetlileri karşılayıp onlarla sohbet etti.

 

OYNARKEN ANİDEN FENALAŞTI

Oğlunun düğünü için günler öncesinden hazırlık yapan baba Kemal Çekin bol bol oynadı ve şarkılar söyledi. Halay çekip, canından çok sevdiği eşi Nurdan Çekin ile birlikte dans etti. Herkesin gönlünce eğlenmesi için elinden geleni yapan fedakar baba, saat 22.00 sıralarında pistte oynarken aniden fenalaşıp yere yığıldı

 

HASTANEDE KURTARILAMADI

Ailesinin ve davetlilerin gözleri önünde yere yığılan baba Kemal Çekin, hemen, düğün salonunun yakınındaki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Ancak baba Kemal Çekin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hastanede acı haberle yıkılan damat Yunus Çekin ve gelin Begüm Çekin ile aile fertleri sinir krizi geçirdi. Büyük şok yaşayan akrabalar ve diğer davetliler de gözyaşlarına boğuldu.

 

BABALAR GÜNÜNDE TOPRAĞA VERDİ

En mutlu gününde babasını kaybeden Yunus Çekin acıların en büyüğünü yaşarken, Babalar Günü'nde babasını toprağa vermenin de acısını birlikte yaşadı. Gözyaşlarını tutamayan Yunus Çekin ve eşi Begüm Çekin, hayatları boyunca evlilik yıldönümlerini ve babalar gününü hep acı ve hüzünle hatırlayacak. (YENİ ASIR)