EGE MECLİSİ - Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projelerinden Manisa ili ve Alaşehir içeside nasibini aldı.

 

 

Dünyaca ünlü “Sultaniye” üzümlerinin başkenti Alaşehir’e can suyu geliyor. 

Manisa Alaşehir Gülpınar Gölet’inin tamamlanması ile 1.000 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU, "Alaşehir Gülpınar Mahallesi’nin 700 metre güneyindeki Carta Deresi üzerinde çalışmaları devam eden Gölet inşaatında 190 bin m3 hacimli gövde dolgusunun 180 bin m3’lük kısmı tamamlandı. 2 adet menfez, su alma yapısı ve rölekasyonyolu’nun %90’lık kısmı da tamamlanmış olup Vana Odası imalatı devam ediyor. Gövde dolgusu biter bitmez sulama inşaatları başlayacak ve proje yılsonunda kadar tamamlanması hedeflenmektedir" dedi.

 

1 Milyon Lira Ek Gelir Sağlanacak

Gülpınar Gölet’inin temelden yüksekliği 25 metre olacağının altını çizen DSİ Genel Müdürü ACU, "Gölet’in tamamlanması ile bölgede yetişen dünyaca ünlü Sultaniye üzümü ve kuru üzümde verimi artıracaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölge çiftçisinin 2018 rakamlarıyla yılda 1.1 milyon lira ek gelir elde etmesi hedeflenmektedir" dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU, "Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. (DSİ Basın Bürosu)