İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in başdanışmanı, merhum Türk halk ozanı Aşık Veysel'in torunu ve İzmir birinci bölge 4'üncü sıradan Milletvekili adayı Çiğdem Özer, Asrın Grup ve Ege Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talak'ı ziyaret etti. Ziyaretinde İYİ Parti'nin hedefleri ve İzmir'de gerçekleşen İYİ Parti çalışmalarını anlatan Özer, "İYİ Parti, en yüksek oyu İzmir'den alacak" dedi.

 

"BEN BU HANIMLA YÜRÜRÜM"

Bugüne kadar farklı siyasi partilerden milletvekilliği ve belediye başkanlığı adaylığı için teklif aldığını, son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den aldığı teklifin ardından, "Ben bu hanımla yürürüm" dediğini dile getiren Özer, "Her zaman içimde, 'Ülkem için bir şey yapmalıyım' diye hissederdim. Ancak bunca zaman çeşitli partilerden gelen teklifleri kabul etmedim. Bu senenin başında artık bu hissiyatım daha da arttı ve kararımı verdim. Tam da bu sırada Genel Başkanımız Meral Hanım'dan gelen teklif ve ardından gerçekleşen görüşmeler üzerine, 'Ben bu hanımla yürürüm' dedim" ifadelerine yer verdi. 

"BU KADAR ERKEN BEKLEMİYORDUK"

Siyasete atılmadan önce İstanbul'da sektörün lider bankalarından birinde yönetici konumunda olan Özer, "Kurumsal iş yaşantısından siyasete geçmek çok kolay değil. Gelen teklifin ardından bir geçiş sürecim oldu. İş yerim ile el sıkıştık ve siyasete adımımızı attık. Partimizin kurulduğu 25 Ekim tarihinde hem parti kurucusu, hem genel idare yöneticisi hem de Genel Başkanımız Meral Akşener'in danışmanı olarak görevlendirildim. Erken bir seçim olacağını bekliyorduk ancak bu 'Baskın Seçim' oldu, bu kadar erken beklemiyorduk. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı güzel demokrasi adımı ile biz de seçime girmiş olduk" dedi. 

 

"İZMİR AK PARTİ BIKKINI, CHP YORGUNU"

İzmir'den Milletvekili adayı gösterilmesi ile ilgili konuşan Özer, "İstanbul'da yaşayan bir Sivaslı olarak tercihimi bu illerden kullanmıştım ancak Genel Başkanımız Meral Akşener, İzmir'i uygun gördü. Partimiz 7 ay önce kurulmuş olmasına rağmen çok yoğun talep aldı ve Meral Hanım da herkesi seçilebileceği yerlere koymak istedi. İzmir'deki adaylık talepleri de çok yüksekti. İzmir'i ilk öğrendiğim zaman, 'Ben buradan hemen ev tutacağım' dedim. İzmir, çok güzel, insanları çok anlaşılabilir, sosyal yapısı, kentinden köyüne her adımı demokratik ve bilgili bir şehir. 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' diyen bir şehir. İzmir'i öncesinde de çok sık ziyaret eden ve tanıyan biri olarak benim için İzmir'den aday olmak büyük mutluluk. İzmir, AK Parti bıkkını, CHP yorgunu bir şehir ve İzmirlilerin İYİ Parti'ye ilgisi çok yüksek." diye konuştu. 

"İYİ PARTİ, EN YÜKSEK OYU İZMİR'DEN ALACAK!"

İzmirlilerin İYİ Parti'ye karşı büyük bir sempatisi olduğunu ve kentte partinin çok güzel karşılandığını anlatan Özer, "İzmirliler, ciddi bir alternatif aradıklarını söylüyor ve partimize çok sıcak yaklaşıyor. Burada çok iddalı konuşacağım; İYİ Parti, en iyi oyu İzmir'den alacak! Bu kadar iddialı konuşmamın sebebi ise; İzmir sokaklarındaki tepkiler, mitinglere katılım ve insanların ilgisi... Bugüne kadar Meral Hanım ile birlikte gezdiğim 50 il içerisinde, İzmir'de sahadan aldığımız tepkiden de bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kemikleşmiş bir şekilde aynı partiye oy veren insanlardan bile 'İYİ Parti'ye oy vereceklerini duyuyoruz" dedi. 

 

"BİR ELİMLE BEŞİK, BİR ELİMLE DÜNYAYI SALLARIM!"

Türkiye siyasetinde kadınların yeri ile ilgili de görüşlerini aktaran Özer, "Genel Başkanı kadın olan partimizin, 200 kurucu üyesinden 50'si de kadın. Biz kadınlar, bir elimizle beşik, bir elimizle dünyayı sallarız ve Türkiye'yi sallamaya geliyoruz. Artık kadınlarımız, hayatın her alanında başarılarını ispatlıyor. Hem siyasette, hem iş dünyasında, Anadolu'nun köylerinden kentlerine her yerdeyiz. Kadınlarımız ne kadar eğitimli olursa, ülkemiz o kadar gelişir. Çünkü her çocuğu yetiştiren bir kadındır" şeklinde konuştu. 

ERKEK TERAPİ EVLERİ

Ülkemizde kadınlarla ilgili en önemli sorunun 'şiddet' olduğunu ifade eden Özer, "Malesef kadına şiddetin hala önlenemediği bir dönemde yaşıyoruz. Bu amaçla şiddet gösteren erkekler için terapi evleri açmak gibi bir hedefimiz var. Biz şiddet gören kadınlarımızı değil, şiddet gösteren erkekleri evden uzaklaştıracağız. Şiddet gören kadın evinde kalacak, şiddeti gösteren erkek terapi evine gidip tedavi olacak. Erkekteki problemin terapi ile çözülmesi, ancak kadının kendi hayatından mahrum olmaması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

AŞIK VEYSEL'İN TORUNU OLMAK...

Türkiye'nin en değerli halk ozanlarından Aşık Veysel'in torunu olmanın da kendisi için ayrı bir gurur olduğunu dile getiren Özer, "Ben dedem adına bir çok çalışma gerçekleştirdim. Gençlerin dedemi öğrenmesi ve kendilerinden sonraki nesillere de aktarabilmesi için bir çok çalışmam oldu. Dedem Aşık Veysel, bugünleri 50 yıl öncesinden görmüş gibi... Birlik olmamız lazım, 'Benden olmayan yaşamasın' düşüncesinde değil herkesi kucaklayan bir düşüncede olmamız lazım. 

Dedemin bir şiirinde de dediği gibi:

Veysel sapma sağa sola

Sen Allah'tan birlik dile

İkilikten gelir bela

Dava İNSANLIK DAVASI

ÖZER'DEN 'SANDIK' MESAJI

Seçime günler kala sandık güvenliğinin çok önemli olduğu hakkında da görüşlerini aktaran Özer, tüm seçmenleri bu hususta dikkatli olmaya çağırdı. Özer, ülkenin mevcut durumu ile ilgili de şu ifadelere yer verdi: "Biz Arap Devleti değiliz. Biz, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in evlatlarıyız ve buna yakışır yaşamaktayız. Biz, kendi kendine yeten bir ülkeyken, her şeyi ithal eden bir ülke olduk. Bu durumun bir an önce düzelmesi gerekmektedir. Ülkemiz bugün yurtdışındaki bir çok ülke ile kavgalı, eğitim sistemi ve ekonomisi kötü olan bir ülke haline geldi. Yatırımcılar, ülkemize yatırım yapmak istemiyor, diğer ülkeler bile Türkiye'deki seçimi bekliyor. Herkes istikrar ve güvence görmek istiyor. İnsanlar kötüye giden bu durumda değişiklik istiyor. Bu şartlar altında gençlerimiz hayal kuramıyor."

İYİ Parti'li Özer'in ziyaretinden çok memnun olduklarını dile getiren Asrın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talak ise, Çiğdem Özer'e  başarılar dileyerek, kendisine seçim çalışmaları aşamasında kolaylıklar diledi.