CHP İzmir 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Doktor İdris Yavuzyılmaz, aday olduğu bölgenin sınırlarında yer alan ilçelerde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan vaatleri hakkında bilgi verdi, seçmenden destek istedi. Vatandaşları 21 Haziran’da Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak Muharrem İnce’nin mitingine de davet eden Yavuzyılmaz, “21 Haziran Muharrem İnce’nin İzmir’le buluşması, 24 Haziran’da sandıklardan Türkiye’ye doğacak aydınlık günlerin müjdecisi olacaktır” dedi.

 

OHAL’e Derhal Son Vereceğiz

CHP’li Yavuzyılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Bakırçay Havzası’nın kritik öneme sahip Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinde esnaf ziyaretleri yaptı, sokakta ve kahvehanelerde vatandaşlara CHP'nin seçim vaatlerini anlattı. AKP döneminde başta hukuksal yapı, eğitim sistemi ve ekonomi olmak üzere devleti devlet yapan önemli yapıların dibe vurduğunu dile getiren Yavuzyılmaz, “OHAL'e son verip, hak, hukuk ve adalet güçlendireceğiz. Yargı tarafsız ve bağımsız olacak, adil kararlar alacak, mağduriyetler giderilecek. Tek adam rejimi son bularak, kuvvetler ayrılığı sağlanacak, TBMM güçlenecek. Gazeteciler serbest kalacak, medya özgür olacak, halk gerçek bilgiye ulaşacak. Her anımıza uzlaşı kültürü hakim olacak, Yeni anayasa yazılacak, ülkemiz demokrasiye kavuşacak. TBMM iradesinin gasp edilmesine yol açan Kanun Hükmünde Kararname ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uygulamalarına son vereceğiz. Yargı tam bağımsız olacak. Ekonomide yandaşı zengin etme sistemi son bulacak, halkın derin bir nefes aldığı güzel, refah günler gelecek. Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. KOBİ’lerimizin KDV alacaklarını ivedilikle ödeyeceğiz. KOBİ’lere ve sosyal işletmelere ödedikleri vergi ve sigorta primi tutarında faizsiz, işletme kredisi vereceğiz. GSYH’nin yüzde 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. 1 Ocak 2019’da net asgari ücreti 2 bin 200 TL yapacağız. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız ve yılda bir yerine altı ayda bir (Ocak - Temmuz) zam yapacağız. Ücretlilerin ve esnafın asgari ücrete kadar olan gelirlerine gelir vergisi muafiyeti tanıyacak şekilde, gelir vergisi dilimlerini yeniden düzenleyeceğiz. 4 milyon 210 bin ek istihdam yaratılacak, işsizlik tarih olacak. Haftalık çalışma süresi 40 saat olacak.  Kapsam dışı bırakılan 500 bin taşeron işçiyi ilk 6 ayda kadroya alacağız. Kamuda ve özel sektörde engelliler için ayrılan boş kadroları doldurarak 50 bin engelli yurttaşa 5 yıl içinde istihdam sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Eğitim Sistemini Güçlü Kılacağız

Eğitim seviyesini en üst noktaya ulaştırmak ihtiyaç olan bölgelerde kapatılan köy okullarını yeniden açacaklarını işaret eden CHP’li vekil adayı Yavuzyılmaz, “Zorunlu haller dışında taşımalı eğitim uygulamasına son vereceğiz. Tüm öğrencilerin okula gidiş gelişlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmalarını sağlayacağız. Eğitim sistemini 1 yıl okul öncesi, 8 yıl ilköğretim, 4 yıl ortaöğretimden oluşan 1+8+4 modeliyle yeniden yapılandıracağız. Tüm bunlarla birlikte YÖK’ü kaldıracağız. Üniversitelerin bütçeden aldığı payı iki katına çıkaracağız. 15-25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize ‘Genç Kart’ vereceğiz. Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil internet erişimini sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. Çocuklarımızı her türlü suistimale, yoksulluğa ve yoksunluğa karşı tavizsiz bir şekilde koruyacağız. Sokakta yaşamak zorunda bırakılan, çalıştırılan ve dilendirilen tüm çocukları kurumsal koruma altına alacağız. Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmelerinin önüne geçeceğiz. Koruyucu ailelik ve evlat edinme uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Tüm engellileri koşulsuz olarak sağlık güvencesine kavuşturacağız. Gelir kriteri nedeniyle haksız olarak kesilen evde bakım aylıklarını yeniden bağlayacağız” dedi. 

 

Sorunlara Çözüm Getirecek Yeni Bakanlıklar Kuracağız

CHP iktidarında, ‘İnsan Kaynakları Bakanlığı’, ‘Kadın Bakanlığı’ ve ‘Esnaf Bakanlığı’ olmak üzere üç yeni bakanlığın kurulacağı belirten CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Doktor İdris Yavuzyılmaz, “Demokrasi hamlemiz sadece 3 yeni bakanlığın kurulmasıyla kalmayacak, İnsani Gelişme Stratejileri ve Bilgi Politikaları Kurumu ve Aile Sigortası Kurumu’nu da kuracağız. Kesin Hesap Komisyonu, Siyasi Ahlak Kurulu, Yargı Etik Kurulu, Yükseköğretim Koordinasyon ve Planlama Kurulu, Şehit Yakınları ve Gaziler Yüksek Kurulu, Tüketici Hakları Üst Kurulu, Sanat Üst Kurulu da oluşturulacak. Ortadoğu’da barışı, kardeşliği ve ticareti geliştirmek amacıyla Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı oluşturulacak. Hızlı ve kararlı bir şekilde yeniden güçlü demokrasinin temellerini atacağız” dedi.

 

Tarihi Mitinge Davet

Vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 21 Haziran Perşembe günü gerçekleştireceği Alsancak Gündoğdu mitinge tüm İzmirlileri davet eden CHP'li vekil adayı Yavuzyılmaz, “İzmir demokrasinin beşiğidir. İzmir’imiz 21 Haziran’da tarihi mitinglerinden birini daha yaşayacak. Türkiye için umut olan ve herkesin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce 21 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da İzmirlilerle buluşacak. Özgürlük, umut, dostluk, dayanışma akıl ve bilimsellik dolu projeleriyle Gündoğdu'dan tüm Türkiye'ye seslenecek olan Sayın İnce’nin mitingine tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerini dile getirdi. (CHP Basın Bürosu)