Çocukların intiharına yol açan 'Mavi Balina' oyunu bir tarikat gibi yönetiliyormuş. Kurucusunun hapse girmesine rağmen oyun, çocuklara talimat göndermeye devam ediyordu. Talimatları bir müridin gönderdiği, onun da başka müritlere eğitim verdiği öğrenildi

Rusya’daki sosyal medya ağı Vkontakte’de ortaya çıkan bir oyun kısa sürede diğer sosyal ağlarla birlikte dünyaya yayılmıştı. ‘Mavi Balina’ adlı oyunda kullanıcılara her gün bir talimat veriliyordu. Kendine zarar verme gibi çeşitli işkence yöntemlerini içeren talimatların sonuncusu 50’nci gün geliyor ve kullanıcının intihar etmesi isteniyordu. Oyunun ortaya çıktığı Kasım 2015’ten Nisan 2016’ya kadar sadece Rusya’da 130 çocuk bu oyun nedeniyle intihar etti. Fakat paniğe yol açmaması için tüm ülkeler daha sonra yaşanan ölümleri açıklamamaya başladı.

ÜÇÜNCÜ İSİM

Oyunun kurucusu Philipp Budeikin (22) Rusya’da geçen yıl 16 çocuğun intiharına yol açmaktan yargılandı ve sadece 2’sinden suçlu bulunarak 3 yıl hapis cezası aldı. Ancak Philipp Budeikin hapisteyken oyunun kullanıcılarına talimat gelmeye devam ediyordu. Mesajları Rus postacı Ilya Sidorov’un (33) gönderdiği belirlerdi. Postacı tutuklandı. Buna rağmen talimatlar kesilmedi. Rus polisi önceki gün talimatları gönderen Nikita Nearonov’u (22) yakaladı. Nearonov’un, Philipp Budeikin’in ‘öğrencisi’ olduğu, kendisinin de başkalarını Philipp eğittiği ortaya çıktı.

AİLELER DİKKAT!

-Çocuk odasında çok uzun süre yalnız vakit geçiriyorsa, sosyal çevresinden uzaklaşıyor, duygusal tepkiler vermiyorsa,

-Çocuğun vücudunda yara izleri varsa,

-Çocuk sosyal hesaplarında mavi balinalı paylaşımlar yapıyorsa alarma geçin.(Posta)