Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, rakibi Meral Akşener'in "Başkan olursam İnce'ye yardımcılık teklif edeceğim" sözlerine "Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim. Ben kazanırsam onlara (Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu) yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce; ulusal gazete, haber siteleri ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile kahvaltıda bir araya geldi. SÖZCÜ adına sozcu.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ile Sözcü Gazetesi Yayın Yönetmeni Neşet Şenizel’in katıldığı ve İstanbul’daki bir otelde gerçekleşen buluşmada İnce gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BU DOST SİTEMİMDİR’

Seçime ilişkin atmosfer için “48 günde Recep Tayyip Erdoğan’dan fazla miting yaptım. Olağanüstü bir dip dalgası var” diyen İnce; “Dünya beni ve bizi konuşuyor bizim basın maalesef sınıfta kaldı” dedi. Özellikle televizyon yöneticilerine yüklenen İnce “Beni kesip Binali Yıldırım’ı veriyorsunuz. Binali kim? Bu dost sitemimdir.” diye konuştu.

İnce “Seçimi her şeye rağmen alacağım ve basın özgür olacak” dedi. Hükümete yakın medya organlarında hakkında çıkan asılsız haberlere de tepki gösteren İnce memuriyet hayatına ilişkin ‘doğu görevi yapmadı’ iddiaları için “Yalan söylüyorlar. Gittim, geçinemedim ben de istifa ettim. Suç mu?” diye konuştu.

Hakkında çıkan yalan ve abartılmış haberleri tek tek okuyan İnce gazetecilere dönüp “Erdoğan'a soramayacağız soruları bana sorabilirsiniz. Gazeteciler, siyasetçilerin canına okumalılar” yorumunda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Suruç’taki olaylara ilişkin “Suruç’taki olayın sebebi Muharrem İnce’dir. Bunlara bu şımarıklığı veren bunları siyasetin özünden ayırıp şiddete doğru yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce’dir” açıklamasına da değinen İnce “Erdoğan'a Bafra konuşması yapan birinin Erdoğan'ın yanında olmasına inanamıyorum. Soylu’yu muhatap olarak almıyorum. Suruç ile ilgili soruda cevap için belki Bafra konuşması bulunup verilebilir” dedi.

Erdoğan’ın Malatya’da bir iftar programında yaptığı siyasi konuşmasını alkışlayan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel için söylediği “Onun apoletlerini sökeceğim” sözlerine de değinen İnce

“Apolet meselesinde sözümün arkadındayım. Apolet sökmek demek ’emekli ederim’ demektir Yoksa başka bir anlamı yok.  Erdoğan rakibini eleştirirken, asla böyle bir şey yapamaz, alkışlayamaz. Seneye iftar yemeğinde, ben Erdoğan’ı eleştirirken, başka bir Paşa beni alkışlasa, Erdoğan ne der… Emekli edeceğim Metin Temel’i..” diye konuştu.

İnce, Türk Vatandaşlığına geçen Suriyelilerin seçimlerde oy kullanacağına ilişkin tartışmalar için ise “Oylar çalınmadığı sürece bir etkisi olmaz” yorumunda bulundu.

Soru-cevap şeklinde geçen toplantıda İnce “Dış politikada neler öngörüyorsunuz?” sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi; “Bizim tercihimiz Batı. Tercihlerimizi değiştirmeye zorlamayın dedim görüştüğüm büyükelçilere. Seçili seçilmez hemen Avrupa turu yapacağım. Başkentleri ziyaret edeceğim. Avrupa Birliği bizden bir şeyler istiyor. Ama onlar istemese de milletimiz hak ettiği için yapmamız gerekenler var. Yargıyı düzeltin lafını ille Avrupa mı söylemeli? AB olmasa da bunlar olmalı. Bu konuda Avrupa'ya da güven verdiğimi düşünüyorum.”

AKŞENER’İN TEKLİFİNE YEŞİL IŞIK

24 Haziran gecesi olası bir zaferine ilişkin İnce “Balkon konuşmam var ama balkondan değil 1. Meclis'in önünden yapacağım” dedi. İnce, Meral Akşener’in “Başkan seçilirsem Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu’na yardımcım olmalarını teklif edeceğim” sözlerine ise “Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim. Ben kazanırsam onlara yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız” dedi.

KANDİL OPERASYONU İÇİN

Kandil’e yönelik sınırötesi askeri operasyon için “Seçim öncesinde yapılan iş göstermeliktir.” diyen İnce “Seçime yönelik göstermelik iş bunlar ama orada mücadele eden çocuklarımızın da morale ihtiyacı var o yüzden çok fazla şey konuşmayacağım” diye konuştu.

“ERDOĞAN’I YARGILAYACAK DEĞİLİM”

İnce sözlerini şöyle sürdürdü; “Bana hep soruyorlar, ‘Erdoğan’ı yargılayacak mısınız’ diye. Hayır diyorum, yargılayacak konumda değilim. Yargıya dosya verir miyim, veririm. Bana gelen bilgileri yargıya teslim ederim, gerisi yargının bileceği iş. Benim görevim yargılamak değil ama onu yargılayabilecek yargıya ulaşmak. Önce vatan yazısı yerine önce adalet yazmalı çünkü her şeyin başı adalet.”

‘TETİKÇİLERİ BURAYA ÇAĞIRMADIM’

Yeni Akit isimli yayın organını “Erdoğan’ın tetikçisi” diye tanımlayan Muharrem İnce “Tetikçileri buraya çağırmadım” dedi.

Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Muharrem İnce burada yaptığı kısa açıklamada da “Seçimleri ben kazanırsam Türkiye kazanacak. Tek kaybeden anket şirketleri ve Türkiye medyası olacak. Kazanırsam da Türk medyası kazanmış olacak.” dedi(Sözcü)