CHP Genel Merkezi, CHP İzmir İl Başkanlığı'na, Muharrem İnce için talimat verdi. Parti genel merkezi, 24 Haziran'da oy kullanılacak olan tüm sandıklarda, İnce adına itiraza yetkili kişilerin belirlenerek, seçim kurullarına bildirilmesini istedi.

 

CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek imzası ile CHP İzmir İl Başkanlığı'na gönderilen talimatta, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için itiraza yetkili sandık görevlilerinin belirlenmesi istendi. İlçe başkanlarının istedikleri takdirde kendileri dışında belirledikleri bir partiliyi İnce adına görevlendirebilecekleri belirtilen yazıda, bu kişilerin aynı zamanda gördüğü usulsüzlüklere itiraz edebileceği de vurgulandı.

CHP il ve ilçe örgütleri tarafından Muharrem İnce adına itiraza yetkili partililerin görevlendirilebileceği gibi, sandık temsilcileri de belirlenebilecek. Belirlenen kişilerin isimleri, ilçe seçim kurullarına bildirildikten sonra görev alacak partililer, İnce adına sandıklarda itiraza etmeye ve şikayette bulunmaya yetkili olacak. Belirlenecek olan partililerin, siyasi partilerin müşahitleri gibi görev yapma hakkı bulunuyor. (Umut KARAKOYUN/DHA)