24 Haziran seçimleri için Mardin’de düzenlenen mitinge katılan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardinli bir işadamının Savur ilçesinde 2 bin kişiye istihdam sağlayacak tekstil üssü kuracağının müjdesini verdi. Mardin’deki istihdam sorununun çözümüne önemli bir destek sağlayacak olan dev yatırımın müjdesi miting meydanını dolduran kalabalık tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Yıllık 40 milyon Avroluk ihracat yapması planlanan ve her türlü sosyal donatı alanına sahip,   çevre dostu dev tekstil yatırımla ilgili detayları 26. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili, 27. Dönem İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı açıkladı. Bölünmez, gerçekleşmesi için büyük emek verdiği projenin Mardin-İzmir arasında kurulacak istihdam köprüsünün ilk adımı olacağını söyledi.

Dev tekstil tesisinin Mardin’de yapılması için İzmir’deki seçim bölgesinde çalışmalarına başladığı günden beri yoğun bir çaba içerisinde olduğunu kaydeden Milletvekili Bölünmez Çankırı, projenin resmiyete dökülmesiyle birlikte müjdenin Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması için konuyu kendisine ilettiğini söyledi.

“YATIRIMLARLA TERSİNE GÖÇ BAŞLAYACAK”

İzmir'de Savurlu aileye ait firmada toplam çalışan 1640 personelin % 15’nin Mardinlilerden oluştuğuna işaret eden Milletvekili Bölünmez, “yapılan anket çalışması sonucunda İşletmede çalışan  73 Mardinli personelin şimdiden doğdukları topraklara yani İzmir'den Mardin’e tersine göç etmek  istediklerini gördük. Değerli işadamımız Hayrettin Akar’ın memleketi olan Savur’a yapacağı bu yatırım bizleri çok heyecanlandırdı. Bunun ilk heyecanına da İzmir’deki işletmede çalışan Mardinlilerin yeni işletmede faaliyetlerin başlamasıyla Mardin’e dönmek istemelerinden anlıyoruz. Bu arzu aslında Mardin’de yatırım alanı oluşturulduğunda hiçbir Mardinlinin memleketlerini terk etmek istemediği yönündeki eğilimini de ortaya koyuyor. Kadim şehrimiz Mardin’in terör belasından kurtulması, huzur iklimine kavuşmasıyla birlikte Mardin’de her alanda benzer dev yatırımların hayata geçirileceğinden eminim. Böylelikle oluşturulacak bu iş sahalarında insanlarımız kendi şehirlerinde istihdam edilecek, Ailelerimiz bütünlük içerisinde geleceğe daha fazla güvenle bakacak. Mardin’de faaliyetlerine başlayacak olan bu yatırım, başta istihdam olmak üzere ihracat rakamları ve ticari potansiyele yapacağı katkıların yanında   birçok yatırımcıya önemli ölçüde örnek teşkil edecektir. Fiziken ayrılmış olsak da her zaman Mardin'e ve Mardinlilere hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah bu ilk yatırım olacak ama devamı da gelecektir. Bu süreçte İzmir-Mardin kardeşlik köprüsünü güçlendirerek çok daha fazla destekleyeceğimizi düşünüyorum."dedi.

Mardin’de kurulacak olan dev işletmede  destekleyici organik tarım, hayvancılık gibi faaliyetlerin yanında çevre duyarlılığı açısından farklı sosyal yaşam alanlarının da bulunacağına işaret eden Milletvekili Bölünmez, işletmede bünyesinde kreş desteği sağlanacağını da ekledi.

“MARDİNLİLER ADINA AKAR AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Dev yatırımın gerçekleşmesi için emek veren bir Milletvekili olarak, yatırımcı Mardinli İşadamı Hayrettin Akar’a ve Akar ailesine hemşehrileri adına teşekkür eden  Bölünmez, Türkiye’de leed sertifikalı yeşil binaya sahip ilk konfeksiyon firması olma özelliği taşıyan işletmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından miting meydanında müjdelenmesinin büyük heyecanla karşılandığını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.