Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bayram sonrası düzenlemeden yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahibi vatandaşlarımızın sayısında rekor bir artış yaşandı. İmar Barışı'na başvuru sayısı iki haftada 1 milyon 38 bin 655'e ulaştı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Vatandaş başvurusunu yaptıktan sonra konutlarda yüzde 3, iş yerlerinde ise yüzde 5 oranındaki bedelini de yatırdığında belgesine kavuşacak, böylece kaçaklık durumundan, devletle ihtilaflı olmaktan ve cezalardan kurtulacak" dedi.

İmar Barışı için ödemeler başladı. 

Başvurusunu tamamlayanlar kayıt sırasında verilen başvuru numarası ile Ziraat Bankası’na ödeme yapabilecek. İmar Barışı düzenlemesine kısa sürede büyük ilgi gösteren yapı sahipleri, e-devlet sistemi üzerinden başvurularını 'taahhuka bağlan' sekmesi üzerinden ödemelerini görebilecekler. Başvuru esnasında verilen 'Başvuru numarası' ile fatura öder gibi bedeli yatırmak yeterli olacak.

ÖDEME SİSTEMİ FAALİYETE GEÇTİ

Türkiye genelindeki 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen ve 'imar barışı' olarak bilinen 'Yapı Kayıt Belgesi'ne başvurular 12 günde 500 bini aşarken, ödeme sistemi de faaliyete geçti. Artık başvurusunu yapanlar, ödemelerini tamamlayıp belgelerini alabilecek.(Vatan)