18 Mayıs 2018 tarihli Resmi  Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması hakkında kanuna İzmirli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi . Kanunun getirdiği avantajlardan faydalanmak isteyen mükellefler vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Yaklaşık 150 bin mükellefin yapılandırmadan faydalandığı belirten maliye yetkilileri yaklaşık 1.5  milyon TL’nin yapılandırıldığını ifade etti. Yapılandırmanın yeni başlamış olmasına rağmen  %15’lik oranda  başvuru gerçekleştirildiği  belirtilirken diğer yapılandırmalara göre bu oranın rekor düzeyde olduğu ifade edildi.

 

Maliye kapı kapı dolaşıp yapılandırmayı anlatıyor

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığının tanıtım çalışmaları ülke genelinde yapılırken diğer yandan  İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı  mükelleflere tek tek ulaşarak Kanunun getirdiği avantajları anlatıyor. İzmirli esnaf odaları ile düzenlenen seminerlerin yanı sıra alışveriş merkezlerine  kurulan tanıtım stantlarıyla Kanunun tanıtımına devam ediliyor.

 

Son Başvuru 31 Temmuz 

Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını 31 Temmuz 2018, matrah ve vergi artırımı için ise 31 Ağustos 2018 tarihine kadar bizzat vergi dairesine giderek yapabilecek. Vergi dairesine gitmek istemeyen vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden  www.turkiye.gov.tr adresinden internet aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilecek. (İzmir Vergi Dairesi Bşk. Basın Bürosu)