Seçim çalışmalarına Bayraklı ve Buca’da devam eden CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, vatandaşlara nasıl oy kullanılacağını anlatarak “Bıçak kemikte, bir oy Muharrem İnce’ye, bir oy CHP’ye” dedi.

 

 

 

·       

 

Seçime 24 saatten az bir süre kalmasına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Parti Meclisi Üyesi ve İkinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, gündüz Bayraklı’da gece ise Buca’da vatandaşlara nasıl oy kullanılacağını anlattı.

Bayraklı’da İlçe Başkanı Cemalettin Alper’le birlikte esnaf ziyaretleri yapan ve vatandaşlarla bir araya gelen Kılıç, 24 Haziran seçimlerinin ülkemizin geleceği açısından çok büyük önem taşıdığına vurgu yaparak mutlaka sandığa gidilmesi ve oy kullanılması çağrısında bulundu. Kullanılan oyların hangi durumlarda geçerli, hangi durumlarda geçersiz sayılacağı konusunda örnek pusulalarla bilgilendirmede de bulunan Kılıç, CHP iktidarında nelerin yapılacağını da anlatarak “Bir oy Muharrem İnce’ye, bir oy CHP’ye” dedi.

Bayraklı’dan sonra Buca’ya geçen CHP PM Üyesi ve Milletvekili adayı Kılıç, “BIÇAK KEMİKTE” yazılı tişört giyerek vatandaşlardan oy istedi. Buca İlçe Sekreteri Levent Mete ve Gençlik Kolları üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen saha çalışmasında vatandaşlara ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve nasıl oy kullanılacağını anlatan Kılıç;  “Bu seçim ülkemizin kaderi ve geleceği açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bu seçim çağdaşlığı, hukuku, hakça paylaşımı ve özgürlüğü savunanlarla; yolsuzluğu, yoksulluğu, kamplaştırmayı ve kutuplaştırmayı savunanlar arasındadır. Bu seçim tek adam yönetimine karşı demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmanın seçimidir. Bu seçim bıçağın kemiğe dayandığı bir seçimdir. Bu nedenle herkes yurttaşlık bilinciyle sandığa gitmeli, özgür iradesiyle tercihini yapmalı ve oyuna sahip çıkmalıdır. Oyunu kullandıktan sonra da sandıklar da yapılacak her türlü hileye karşı dikkatli olunmalıdır.” ifadelerini kullandı.

MANİPÜLASYONLARA DİKKAT

Seçim akşamı yapılacak olan manipülatif amaçlı haber ve algı operasyonlarına karşı da uyarılarda bulunan Kılıç, “Güneş balçıkla sıvanmaz” diyerek şunları söyledi. “AKP’nin seçim ritüeli olan manipülasyon ve asparagas haberlere karşı dikkatli olunmalıdır. Çünkü bu haberler psikolojik üstünlüğü ele geçirerek karşı tarafın direncini kırmaya yöneliktir. Geçen seçimlerde olduğu gibi Pazar akşamı da böyle bir manzaraya karşı hazırlıklı olmalıyız. Yayın yasağı saat 20.00 diyecekler ama saat 19.00’dan sonra bütün yandaş medya ağız ve söz birliği ederek aynı oranları verecek, AKP ve Erdoğan’ın kazandığını ilan edeceklerdir. Bizler bu uydurma haber ve sonuçlara karşı gülüp geçmeli ve yaratılmak istenen kırılganlığa karşı inanç ve kararlılıkla sonuna kadar sandıklara sahip çıkmalıyız. Çünkü zafer muhteşem olacak.”