Rahime DEMİRBİLEK/ EGE MECLİSİ - 3 dönemdir kıdemli başkanlık yapan Batur, “Hedefimiz Narlıdere’deki çöp konteynırlarını kaldırmaktır. Yazın bu sistem sorunlar oluşturuyor.  Yılbaşından itibaren sarı çizgi uygulayacağız. Bu çizgiyle esnaflar sınırları aşmayacaktır. Yaya yolları çalışmalarımız bitti artık geriye disiplini kaldı bunları da çözeceğiz. Yılbaşından itibaren parklarımızı da yenileceğiz.” dedi.

Belediyecilikte her zaman vatandaşın dinlenmesi gerektiğini savunan Batur, “Ben her Çarşamba halkı geziyorum. Sorunları yerinde tespit edip sorunlara çözüm buluyoruz.” dedi.

 Aynı zamanda Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı’nı da yapan Batur, İzmir’de üç gün devam edecek olan toplantı hakkında bilgiler verdi. Batur, “Bütünşehir yasasının bazı maddeleri hemen yürürlüğe girecek. Bu yasada karşı olduğumuz nokta var. Bu da kıyı belde belediyelerinin kapatılmasıdır. İleride buraların sıkıntılar yaşayacağını düşünüyoruz. Yerinde yönetimden yanayız. Bergama da birçok köy var. Buraya hizmet nasıl gidecek. Ama artık serzenişi bırakıp bu yasaya uyum sağlamak zorundayız.” Dedi.

 ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM İLK NARLIDERE’DE BAŞLADI’

 Türkiye’de kentsel dönüşümün ilk kez Narlıdere’de başladığını söyleyen Batur, “Türkiye’de ilk kez kentsel dönüşüm ben başkan olmadan önce 1997 de başladı. Ben göreve geldiğimde gecekondulara teslim edilecek binalar teslim edilmişti. Bizde bu işin devamını getirdik. Kentsel dönüşüm sancılı süreçlerdir. Narlıdere’de birçok yerde dönüşümler yaptık.  Evi yenilenen vatandaşlar yine eski oturdukları yerde konut sahibi oldular. Dönüşüm 10 sene sürdü ve hala da devam ediyor.  Atatürk Mahallesi kentsel dönüşüm açısından Narlıdere’nin son projesidir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu nedenle yaptıklarımız bunlara örnek olmalıdır. Yapacaklarımızda onlar gibi olacaktır. 3 bin yeni konut yapacağız. Halkımız bilgilendirildi. Tek yapılması gereken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan sonucun gelmesi olacaktır. 2. İnönü bölgesinde rekreasyon alanı oluşturacağız, projemiz içerisinde bu çalışmada yer alıyor. Sadece Narlıdere değil tüm İzmirlilerin gelebileceği bir alan olacaktır.” diye ifade etti.

 SOSYAL PROJELER

Sosyal belediyecilik anlamında da yaptığı projelere değinen Batur, “Sosyal belediyecilik olarak, gençlerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımıza yönelik çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimiz için NARBEM dershanemiz var. Spor tesislerimizi yaptık. Kadınlara yönelik Kadın Danışma Merkezimiz var. Kadınlarımız burada sağlık, hukuk anlamında destek alıyorlar. Okullarımızın bakımını belediye olarak üstlendik. Atatürk Kültür Merkezi’mizde her gün etkinlikler oluyor.” dedi.

 Narlıdere için de metro projesinin hazırlandığını söyleyen Batur,  Üçkuyular metrosu bittikten sonra Narlıdere projesi de ihaleye sunulacaktır.” dedi.

 HALKIMIZDAN VİZE ÇIKARSA TEKRAR ADAYIM

 Bir dahaki dönemde tekrar aday olup olmayacağını açıklayan Batur, “Halkımızdan vize çıkarsa tekrar aday olmak istiyorum. Narlıdere 15 senedir hizmet ediyoruz. Halkın desteğini de aldık, o destekle yeniden hizmet etmeye hazırız.  Narlıdere’nin daha çağdaş ve yaşanabilir bir bölge olması için çalışmalara devam edeceğiz.” Diyerek konuşmasını tamamladı.


19.12.2012 Narlıdere Belediye Başkanı Abdül... paylaşan: egemeclisi
19.12.2012 Narlıdere Belediye Başkanı Abdül... paylaşan: egemeclisi