İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Urla 80. Yıl Gazi Ortaokulu'nda kullandı. Eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte sandık başına giden Başkan Kocaoğlu, ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen suistimal haberlerine değinerek, "Görevli devlet memurlarının adaleti tesis etmesi ve herkesin hakkını koruması gerekir. Kimse iktidar partisinin kapıkulu değildir" dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçim için oyunu kullanmak üzere eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile birlikte sandık başına gitti. Urla 80. Yıl Gazi Ortaokulu'nda 1005 numaralı sandıkta oy kullanan Başkan Kocaoğlu, oy verme işlemi için tek kabin bulunması nedeniyle diğer seçmenlerle birlikte uzun süre sıra bekledi.

 

Devlet memuru devleti korumalı

Başkan Aziz Kocaoğlu oy verme işlemini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, ülke genelinde seçim güvenliğini zedeleyecek bir takım olaylar yaşanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek şunları söyledi:

"Geleceğimizi oyluyoruz. Ülkemize hayırlı olsun. Umuyorum iyi bir sonuç alınır. Sabahtan beri çeşitli olaylar ve suiistimaller olduğu haberleri yayılıyor. Bunların olmaması gerekiyor. Devletin jandarmasının, polisinin, hakiminin, savcısının, memurunun adaleti tesis etmesi, herkesin hakkını koruması gerekir. Kimse iktidar partisinin kapıkulu değildir. Adı üstünde devlet memurudur ve devleti korumak üzere görevlendirmiştir. Bu yayılan haberler Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmamaktadır. Er ya da geç yapanların yanına kalmayacağının bilinmesi gerekir. Biz ülkemizin adil olmasını istiyoruz. Demokratik bir ortamda, insan haklarının olduğu bir ortamda yaşamak istiyoruz. Herkesin özgür yaşamasını istiyoruz. Onun için siyaset yapıyoruz. Kendimiz, akrabamız, hısımımız, yandaşımız, onların çıkarı için siyaset yapmıyoruz.  Ülke için, millet için yapıyoruz.  Umuyorum ülkesi için siyaset yapanlarla kendisi ve yakınları için siyaset yapanları bütün yurttaşlarımız ayırt edecektir."

Dr. Türkegül Kocaoğlu ise "Ben de oyumu ülkemde ve tüm coğrafyadaki önce çocuklar ve tüm insanlık adına barış, huzur ve refah getirmesi dileğiyle kullandım. Yaşamım boyunca en çok heyecan duyduğum bir seçim bu. Umarım sonuçlar çok güzel olur" diye konuştu.

Piriştina, “Aydınlık geleceğe uyanalım” 

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da sabah saatlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gitti. Oyunu, Buca Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde 1428 numaralı sandıkta eşi Ahu Piriştina ile birlikte kullanan Başkan Piriştina, seçimlerin ülkenin birlik, beraberlik, huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacak şekilde neticelenmesini dilerken, “25 Haziran’da aydınlık bir geleceğe uyanalım” mesajını verdi. 

 

Akpınar eşi ile birlikte oy kullandı 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, oyunu Şemikler İlkokulunda, eşi Zehra Akpınar ile birlikte kullandı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Akpınar, Karşıyakalı seçmenler ve çocuklar ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi. 

Başkan Akpınar, “Bugün Türkiye’de yeni bir sürecin başladığı gündür. Demokrasinin, adaletin, huzurun ve toplumsal barışın kazanacağı bir seçim olmasını diliyorum” dedi. 

Pekdaş, oyunu babasıyla kullandı 

Konak Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesinde 1098 numaralı sandıkta oyunu veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, oy kullanmaya babası Halil Altay ile birlikte gitti. Seçimin Türkiye için aydınlık yarınların habercisi olmasını dileyen Pekdaş, “24 Haziran Türkiye için demokrasinin yeniden güçleneceği, yeni bir dönemin başlayacağı, değişimin yaşanacağı gün olsun” dedi. Başkan Pekdaş, okuldan ayrılmadan önce sandık kurulunda yer alan görevlilerle de sohbet ederek, onlara iyi çalışmalar diledi. 

 

Demirağ, sandığa eşi ve kızıyla geldi 

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise vatandaşlık görevini yapmak üzere sandığa eşi Derya Demirağ ve kızı Gülin Demirağ ile birlikte geldi. Başkan Demirağ, oyunu Foça Bedia Midilli İlkokulunda 1034 numaralı sandıkta kullandı. (İHA)