EGE MECLİSİ - MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, eşi Bahtiyar Karataş ile birlikte Bayraklı ilçesinde bulunan Nedret İlhan Ketenci Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "Birlik beraberlik içerisinde ülkemizin bütünlüğü ve güvenliğinin söz konusu olduğunu anlatarak seçim çalışmalarımızı yaptık. Teşkilatlarımız, milletvekili adaylarımız, MHP gönüllüleri ile yoğun bir tempoda kısa zamanda çok yol aldık. Seçim çalışmaları sırasında Ramazan ayının huzuruna uygun olarak vatandaşlarımızla buluştuk, konuştuk, anlattık. Birkaç çirkin saldırı dışında herhangi bir nahoş hadisenin içerisinde yer almadık. Seçimlerin Türkiye’ye, İzmir’e ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

CHP İl Başkanı Yücel oyunu Buca'da kullandı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde oyunu Buca ilçesinde kullandı.

Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu'nda, 1398 nolu sandıkta oyunu kullanan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Halkımız sandık başına gidiyor. Gönlünden geçene oyunu verecek. Dileğimiz bugüne kadar yapılan seçimler arasında katılımın en çok yaşandığı seçim olması. Diliyorum ki, 24 Haziran seçimleri demokrasinin tam işletildiği, sandık güvenliğinin tam sağlandığı ve katılımın en yüksek olduğu seçim olur. Tüm siyasi partiler çalışmalarını tamamladı, şimdi söz millette. Milletimizin iradesinin sandığa tam yansıması için gereken çalışmaları yaptık. Halkımız artık gönlünden geçene oyunu verecek ve son sözü söyleyecek. Seçimlerin ülkemize ve  milletimize  hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül eşi ve kızları ile oy kullandı

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, oyunu  eşi Nuriye Şengül ile kızları Sude Nur ve Güller Serra Şengül ile birlikte Bayraklı Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu'nda kullandı.

Bayraklı Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu 1006 numaralı sandıkta oy kullanan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, daha sonra sandıkların kurulduğu sınıfları gezerek, görevlilerle kısa süre sohbet etti. Eşi Nuriye Şengül ile kızları Sude Nur ve Güller Serra Şengül ile birlikte oy kullanan Aydın Şengül'e çok sayıda partili de eşlik etti. Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Aydın Şengül, demokrasinin gereği oyunu kullandığını söylerken, 24 Haziran seçimlerinin vatana, millete hayırlı olmasını diledi. Şengül, şunları belirtti:

"İl binamızda tüm ilçelerdeki seçim çalışmalarını takip edeceğiz. Tüm teşkilatlarımıza sahada, sandıklarda. Sabah saat 06.00'dan beri teşkilatlarımız ayakta. Şuana kadar bir olay yok. Ufak tefek birkaç münferit olayın dışında her şey yolunda."

Öte yandan 15 Mayıs'ta göreve başlayan bekçiler de, oy kullanılan okullarda polislerin yanında bu yıl ilk kez görev yaptı. Sivil ekiplerin okulların güvenliğini sağladığı görüldü. Sabah saatlerinden itibaren oyunu kullanmak için sandık başlarına giden vatandaşlar, zaman zaman uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Yaşlı seçmenler için genellikle okulların zemin katlarına sandıkların kurulduğu dikkat çekti. (DHA