Seçime ilk kez katılan İYİ Parti, 44 milletvekilliği sandalyesi kazandı. Millet İttifakıyla seçime girerek baraj sorununu aşan İYİ Parti yüzde 10.03 oyla beklentilerin altında kaldı. Ancak ilk seçiminde tek başına da barajı geçebileceğini gösterdi.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adayı olarak yüzde 7.40 ile partisinin oy oranının altında kaldı. Adaylık için gerekli 100 bin imzayı 4 saatte toplayarak sürpriz yapan Akşener bu başarısını dünkü seçimde tekrarlayamadı.

5’İNCİ PARTİ OLDU
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimine CHP ve Saadet Partisi ile birlikte Millet İttifakı’nın parçası olarak katılan İYİ Parti, meclise 44 milletvekili sokmayı başardı. İYİ Parti, resmi olmayan sonuçlara göre; 4 milyon 919 bin oy aldı ve yüzde 10.03 ile 5’inci parti oldu. Partinin genel başkanı Meral Akşener ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre 3 milyon 570 bin oy alarak yüzde 7.40’da kaldı.
 
‘İYİ BAŞLADIK’
Meral Akşener seçim sonuçlarının ardından açıklama yapmazken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın şöyle konuştu: “Sandıktan çıkan bu sonuçlarla iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz. Yüce milletimize bize verdiği bu destekten dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz. İYİ Parti, kuruluşundan bugüne kadar geçen 7 aylık süre içerisinde Türk siyasi hayatında belki de bir ilki başarmış bir parti olarak siyasi tarihimizdeki yerini alacaktır. Kendi imkanlarıyla teşkilatlarını yeni kurmuş, milletiyle bu kısa süre içerisinde bütünleşmeyi başarmıştır.”
PARTİLİLER YIKILDI
İYİ Partililer genel merkez binası önüne kurulan dev ekrandan sonuçları takip etti. Bekledikleri sonuçlar gelmeyince partililer büyük hayal kırıklığı yaşadı. Bazı partililerin tarihi kostümler giydiği görüldü.(Posta)