Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Gül, 'Olayın cinsel istismar boyutuyla ilgili iddiaların doğru olup olmadığı, adli tıp soruşturmasının ardından netlik kazanacaktır. Şu anda bununla ilgili fiilin olup olmadığıyla ilgili tam bir şey söylemek erken olur.' dedi.Olayla ilgili yaşadığı üzüntüyü "Bir baba, bir adalet bakanı ve milletvekili olarak bu menfur olayla ilgili öfkemizi dile getirecek cümle kurmakta zorlanıyoruz" diyen Gül, şöyle devam etti:"Olayın faili veya failleriyle ilgili soruşturma süreci en hızlı şekilde sonuçlanacak ve en ağır cezayı alacaktır. Yargı makamları konuyla ilgili soruşturmayı yapmaktadır. Bizler de bu konunun takipçisi olacağız. Olayla ilgili bir tutuklu ve gözaltılar söz konusu. İlgili makamlar ifadeleri ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra durum tüm yönleriyle açıklanacaktır. Olayın cinsel istismar boyutuyla ilgili iddiaların doğru olup olmadığı, adli tıp soruşturmasının ardından netlik kazanacaktır. Şu anda bununla ilgili fiilin olup olmadığıyla ilgili tam bir şey söylemek erken olur. Adli tıp makamları incelemelerini devam ettirmektedir. Bu olayla ilgili sosyal medyada cesedin farklı parçalara ayrıldığı gibi bir takım yanlış, doğru olmayan bilgiler var. Bu konuda savcılık makamının bilgilendirmesine itibar edilmesi gerekir."

Gül, olayla ilgisi bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını belirterek, kimsenin bundan şüphe duymamasını istedi.

"İLK DÖNEMDE KANUNLAŞACAK"

Cinsel istismar suçlarına ilişkin yasa tasarının hatırlatılması üzerine Gül, bu konuda AK Parti olarak cezaları artırdıklarını bildirdi.Gül, bu konuda yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla komisyon kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Özellikle suça giden sebepleri engelleyecek, caydıracak neler olabilir bunları ortaya koyduk. Faillerin mağdur veya yakınlarıyla irtibata geçebileceği, ortamlarda bulunabileceği gelişmeleri engelleyecek çalışmalardan tutun da cezaları, infazları artıracak çalışmalara kadar tüm düzenlemeleri yaptık. Bu husus, Meclisimizin ilk gündem maddelerinden birisi olacak. Biliyorsunuz tasarıyı meclise sevk etmiştik ama meclisin tatile girmesiyle yasalaşmamıştı. İlk dönemde bu konu kanunlaşacaktır."

NE OLMUŞTU?

Bursa'da yaşayan İbrahim- Şerife Yağlıkara çifti, yaz tatili için memleketleri Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Uzunbeyli Mahallesi'ne geldi. Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte oyun oynamak için evden çıktı.

En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül, dönmeyince ailesi dışarı çıkarak küçük kızı aramaya başladı. Arama çalışmalarından sonuç alınamayınca durum jandarmaya bildirildi.

KRİMİNAL LABORATUVARDA İNCELENDİ

İhbar üzerine köye çok sayıda asker ile AFAD ekibi ve özel ekip sevk edildi. 7 gün boyunca havadan ve karadan sürdürülen aramalara rağmen küçük kızın izine rastlanılmadı. Olayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, Yağlıkara ailesinin gözaltına alınan komşusu Uğur K. tutuklandı. Uğur K.'nin el konulan otomobilinde bulunan saç teli ile yıkandığı tespit edilen arka koltuklar ve paspaslar kriminal laboratuvarda incelendi. Eylül'ün yakınlarından alınan DNA örnekleriyle Uğur K.'nin aracının koltuğunun yıkanan bölümünde bulunan eldivendeki kan lekeleri ile saç telinin uyuştuğu belirlendi. 

DİKTİĞİ DİREĞİN DİBİNDE EYLÜL'ÜN CESEDİ BULUNDU

Köyde yaşayan çoban İzzet Bükülmez, Cuma günü jandarmayı arayarak tutuklanan Uğur K.'yi olay günü Yüzükbaşı yolu mevkisinde arabasıyla gördüğünü söyledi. Bunun üzerine ekipler mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki bölgede ceset arama köpeği ile çalışma başlattı. Aramalar sırasında köpeğin tepki vermesi üzerine, elektrik direğinin dibi kazılınca Eylül'ün cesedine ulaşıldı. Elektrik tellerinin bulunmadığı direği ise tutuklu Uğur K.'nin diktiği belirlendi. İTİRAF ETMİYOR

Eylül'ün katil zanlısı Uğur K., tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nde diğer mahkumlar tarafından linç edilme ihtimaline karşı tek kişilik hücrede tutuluyor. Belirli aralıklarla sorguya alınan ve bugüne kadar konuşmayan Uğur K., tüm soruları yanıtsız bırakıp şu ana kadar suçunu itiraf etmedi.(Posta)