CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “gidemediği” illerden başlayarak 81 ili ziyaret edeceği açıklaması doğrultusunda, ilk ziyaretini yarın Erzurum’a yapacak. Kulislerde, İnce’nin bundan sonra izleyeceği stratejiye ilişkin tartışmalar ise devam ediyor
 
CHP’de seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından izleyeceği tutuma ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP Parti Meclisi (PM) üyesi 4 isim ve bazı delegeler Kılıçdaroğlu ve yönetiminin “istifasını” isterken, İnce “kurultay çağrısını kendisinin yapmayacağı” konusunda kararlı. İnce ve ekibinin başını çekmeden toplanacak salt imza çoğunluğu ile “İnce’nin görevden kaçamayacağı” vurgulanırken, parti tabanından ve delegeden gelecek “dip dalga” ile “imza değil kuşatma” olabileceği yorumları yapılıyor. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , “gidemediği” illerden başlayarak 81 ili Ziyaret edeceği açıklaması doğrultusunda, ilk ziyaretini yarın Erzurum’a yapacak. Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarına “karşılayın” talimatına karşın, İnce’nin il ziyaretleri yapması beklenmiyor. Kulislerde, İnce’nin bundan sonra izleyeceği stratejiye ilişkin, “kurultay için kendisinin imza toplama girişiminde bulunmayacağı” ve kendisinin kurultay çağrısı yapmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Kulislerde İnce ve ekibinin başını çekmeden toplanacak salt çoğunluktaki imza durumunda da “İnce’nin görevden kaçmayacağına” dikkat çekiliyor. Tabandan ve delegeden gelecek “dip dalga” ile “imza değil kuşatma” olabileceği değerlendirmeleri yapılırken, zorunlu olarak gerçekleşecek kurultayda da İnce’nin “genel başkan seçilebileceği” dillendiriliyor.

'Değişim fayda getirmez’
 
CHP kulislerinde tartışılan bir diğer dikkat çeken konu ise “yerel seçimler.” Yerel seçimlere çok az bir süre kaldığı, Türkiye’nin bu az süre içinde yeniden seçime gideceğinin altı çizilirken, bu durumda “CHP’de olası bir yönetim değişikliğinin bir fayda getirmeyeceğine” işaret ediliyor. Parti içinde İnce’yi destekleyenler ise CHP’nin bundan sonra yerel yönetimler için izleyeceği yol haritasında “İnce’nin de yönetimde söz sahibi olması gerektiğini” vurguluyor.(Cumhuriyet)