Her ay toplanan platform üyeleri, Temmuz ayı toplantısı Urla Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti.  Toplantıya, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, platform üyeleri ve Türk Kadınlar Birliği Urla Şube Başkanı Ayşe Başkanoğlu katıldı.

 

Toplantının gündem maddelerini değerlendiren Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, bu yıl 22.sini gerçekleştirecekleri  “Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü Töreni”nden bahsetti.

 

Kadın dayanışması önemli

“Sivas katliamını unutmadık,  unutturmadık, orada katledilen canlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Sibel Uyar, 2014 yılından bu yana gerçekleştirmiş olduğu kadın çalışmalarından bahsetti.  Urla’nın ilk kadın belediye başkanı olan Uyar; “Ben kadın dayanışmasının ürünüyüm. Bunun her zaman çok faydasını gördüm. Kadın nasıl hisseder? Kadın ne ister? diye içselleştirerek çalışmalarımızı yapıyor ve kadınlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.

Göreve geldiği ilk yılda Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduklarını söyleyen Uyar, müdürlükte yapılan faaliyetlerden bahsederek kadınlara öncelikle “Liderlik Eğitimi” verdiklerini, yatay demokratik katılımcı eğitimi ile şekillenen eğitimde geri dönüşümlerini güzel aldıklarını belirtti.

Kooperatifçiliğin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Uyar, S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin çalışmalarını anlatarak, 180 ortak ve 2 çay ocağının olduğunu, kooperatifin devamlılığını sağlayarak kadınların para kazandıklarını ve tescillenen Urla Karya markasıyla satışlarını yaptıklarını söyledi.

 

Urla’da kırsalda kadın istihdamı arttı

Urla'da kadın üreticilerin desteklenmesi ve tarımsal kalkınmanın gelişmesi için üreticiye destek vererek kırsalda kadınlar için yeni istihdam alanı oluşturduklarının altını çizen Başkan Sibel Uyar, Urla’da çileğin ardından kuşkonmaz ve goji berry gibi alternatif ürünlerin yetiştiriciliğine başlandığının vurguladı. Enginar Festivali’ne de değinen Uyar, tarımla birlikte birlikte Urla’da refah düzeyinin arttığını söyledi.

Kadına ve sivil toplum kuruşlarına vermiş olduğu desteklerden dolayı Fatoş Dayıoğlu Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a plaket takdim etti.