Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik öncesi konuşan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, “Sivas’ta yanan ateş hiçbir zaman sönmeyecek. Maraş’ı, Çorum’u hiçbir zaman unutmayacağız. Bu katliamları yapanlar soysuzlardır. Ama adı  sözde soylu olanlar şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarının alınmaması için talimat veriyor. Oysa sen önce görevini adam gibi yap ve şehit cenazelerinin gelmemesini sağla. Yarın şehit cenazesi geldiği zaman yaşanacak bir saldırının sorumlusu kim olacak?.Bu nedenle bizler bir olacağız, diri olacağız” dedi.

 

Çam, yerel seçimlerin erkene alınması gibi çalışmaların yapıldığına da dikkat çekerek, “Biz Güzelbahçe’de sosyal demokrasi bayrağını, altı ok bayrağını kalemizin burçlarından indirmeyeceğiz. Laik cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ışığında çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de Yaka Mahallesi’nde doğup büyüyen birisi olarak gençlerin tiyatro çalışmasından dolayı çok gururlandığını belirterek, “Barış ve kardeşlik içinde sanat yapan gençlerimizi kutluyor, 25 yıl önce katledilen aydınlarımızı saygıyla anıyorum. Güzelbahçe’de yanan ışık, Madımak’ın karanlığını aydınlatacaktır.  Madımak’ın ateşi sönsün, cumhuriyetimizin ateşi yansın” dedi.

Daha sonra yönetmenliğini Aykut Türkelli’nin yaptığı tek perdelik dram “O Ateş Hiç Sönmeyecek” adlı oyun sahnelendi. Oyunda Yaka Mahallesi gençleri ve mahalle sakinleri Madımak’ta diri diri yakılan 33 aydını oynadı. Başkan İnce ve CHP İlçe Başkanı Çam, oyunun sonunda tüm oyuncuları tek tek tebrik ederek kutladı. (CHP Güzelbahçe Basın Bürosu)