Mezoterapi Nedir?

Son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlanan tedavisi, saçların ve derinin ihtiyacı olan vitaminleri, mineralleri enjeksiyon yöntemiyle deriye yerleştirilmesi şeklinde tanımlanabilir. Herhangi bir ağrının ya da acının hissedilmediği tedavide, saç köklerini besleyerek daha güçlü saçlara sahip olmayı sağlamaktadır. Herkesin cevabını merak ettiği sorusu kısaca, saç köklerinin enjeksiyon yoluyla güçlendirilmesi şeklinde cevaplanmaktadır.

 

 PRP Yöntemi Nedir?

 Dökülen saçların güçlenmesini ve daha çok sayıda çıkmasını sağlamanın diğer bir yolu da tedavisidir. Bu tedavide, dışarıdan yabancı bir madde vücuda girmemektedir. Kişinin kendi kanından bir miktar alınarak, plazmanın ayrıştırılması sonrasında bu kan kişiye tekrar enjekte edilmektedir. Böylece, onarım süreci başlamaktadır. Saç dökülmesinin ile engellenebildiği yapılan son çalışmalarda görülmüştür. Herhangi bir ağrısı ya da acısı olmayan bu yönteme göre tedavisi daha çok tercih edilmektedir.

 

 Saç Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Genetik olarak dökülmeye yatkın saçlar olduğu gibi, farklı sebeplerle de saç kayıpları yaşanmaktadır. Bunun için öncelikle dökülmenin hangi sebepten kaynaklandığı belirlenmelidir. Yapılacak kan testleri ve hormon testleri, dökülmenin sebebinin belirlenmesini sağlayabilir. Dökülmenin kan değerleriyle ilgisi olmadığı görülürse, stres, yeterli besini alamama, sigara içilmesi, kilo kaybetme gibi durumların varlığı araştırılmalıdır. Bu noktada devreye sokulabilir. Dökülen tedavisiyle eski gücüne kavuşturularak, daha güçlü ve hacimli olmasını sağlar.

Mezoterapi tedavisinin uygulamasının yaygınlaşmasıyla birlikte sorusunun cevabını merak edenlerde ciddi bir artış görülmektedir. Mezoterapi sayesinde enjekte edilen vitamin ve mineraller, doğrudan saçı beslediği için kısa sürede etki göstermektedir. Dışarıdan takviye olarak alınan vitaminlerin saç dökülmesini engelleme işlevi olsa dahi, uzun süre bu etki görülmeyebilir. Hızlı ve kesin bir sonuç almak isteyenlerin mezoterapi ya da prp tedavi yöntemlerinden birini denemesinde fayda vardır. Tedavinin alanında uzman ve tecrübe sahibi kişiler tarafından yapılmasına dikkat etmeniz gerekiyor.