Emeklilik için yaş ve yıl şartını tamamladığı halde, prim borcundan dolayı emekli olamayan Bağkurlu ensafa müjdeyi Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken verdi.

SÜRE UZATILDI

Palandöken, “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan yeni anlaşmayla prim borcu olduğu için emekli olamayanlara verilen kredinin vadesi 48 aydan 60 aya çıkarıldı” dedi.

 

FAİZ ORANI 1.28

Birikmiş prim borcunu ödeyerek emekli olmak isteyen çok sayıda esnaf olduğunu belirten Palandöken, anlaşmanın detaylarıyla ilgili şunları söyledi: “Kredinin faiz oranı 1.28 olacak. Borcunu yapılandırmak isteyenler başvurusunu 31 Temmuz’a kadar SGK il ve merkez müdürlüklerine yapmalı. Geri ödemeler emekli aylığından taksitle kesilecek. Kredi verilirken sicil sorgusu yapılmayacak.”

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Emeklilik için yaş ve yıl şartını tamamlamış, ancak prim borcu olan Bağkurlu’lar (Kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkâr). Emeklilik için yıl ve yaş şartını tamamlamış ancak eksik primi olup bunu borçlanma ile (doğum veya askerlik) kapatacak durumdaki sigortalılar. Dondurulmuş Bağkur sürelerini ihya ettiğinde emekli olabilecek sigortalılar. Çiftçiler de bundan yararlanacak.(Posta)