EGE MECLİSİ - Bodrum'da Türkiye Kadın Motorsikletliler Kulübü Muğla Temsilciliği Başkanı Özlem Coşkun Bağır'ın öncülüğünde düzenlenen eylemle, kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar, şiddet ve taciz olaylarına tepki gösterildi. 'Dostluk ve kardeşlik sürüşü' adı altında düzenlenen eyleme Anatolian Soldiers MC Muğla Başkanı Rıza Bağır, yardımcısı Hakan Türkoğlu, Sinners MC Support Kulübü ve Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyelerinin de aralarında bulunduğu 80 motosikletli destek verdi. Gümbet Elele Kavşağı'nda toplanan motosiklet tutkunları, çocukların ve kadınların uğradığı şiddet, tecavüz gibi olayların artık bir son bulmasını istedi.

 

Motosikletliler adına basın açıklaması Türkiye Kadın Motorsikletliler Kulübü Muğla Temsilciliği Başkanı Özlem Coşkun Bağır yaptı. Bağır, "Son zamanlarda özellikle çocuklarımıza yönelik şiddet ve cinsel istismar olayları çok arttı. Toplum çıldırma noktasına geldi. Eğitimin ailede başladığı unutulmamalı. Erkek çocukları aileleri tarafından cinsiyetçi değil topluma yararlı bireyler olarak eğitilmeli, yetiştirilmeli.

Halkın bilinçlenmesi gerekli. Bu konuda kolluk kuvvetleri ve devletimize vatandaşların yardımcı olması gerekir. Her duyduğumuza inanmayalım. Araştırmadan, böylesi bir dönemde aslı olmayan paylaşımları sosyal medyadan paylaşılmaması gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Ben de 4 çocuk annesiyim. Hiçbir annenin çocuğunun, kılına bile zarar gelmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını yetkililerden istiyoruz" dedi.

Motosiklet tutkunları açıklamanın ardından olaysız dağıldı. (DHA)