MHP İzmir İl Teşkilatı, yaz tatilinde de siyasete mola vermedi. Genel seçimlerde 2 milletvekilini Meclis'e göndermeyi başaran parti, yerel seçimler için çalışmalara başladı. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, teşkilatlardan, milletvekili adaylarından ve milletvekili seçilenlerden, 24 Haziran seçimlerine dair rapor istediğini, hazırlanan raporların yerel seçimler için kendilerine ışık tutacağını belirtti.
 
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 24 Haziran seçimlerinin ardından; partinin ilçe teşkilatlarından, milletvekili adaylarından, seçilen milletvekillerinden rapor istedi. İl olarak kendilerinin de rapor hazırlayıp genel merkeze sunacağını ifade eden Necat Karataş, hazırlayacakları raporun yerel seçimler öncesi yapacakları çalışmalarda teşkilata ışık tutacağını kaydetti. Raporda, yapılan çalışmalar, karşılaşılan sorunlar ve seçimlerde alınan neticeler konusunda detaylı bilgiler yer alacak. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Yerel seçimlere dair nasıl çalışma yapılabilir, ne gibi önlemler alınabilir? Bunlar üzerinde duracağız. Bu rapor yerel seçimler için MHP'ye bir ışık tutacak" dedi.
 
 
MHP TÜM İLÇELERDE ADAY GÖSTERECEK Mİ?
 
24 Haziran seçimlerine Cumhur İttifakı ile giren MHP'nin, yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği henüz belli değil. Karataş, "Yerel seçimlerde MHP 30 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi için kendi adaylarını mı çıkarır yoksa Cumhur İttifakı kapsamında ortak adaylar mı belirlenir" sorusuna "Genel Merkez ve Genel Başkanımızın almadığı bir karar üzerinden konuşmuyorum. Yorum da yapmak istemiyorum. Biz İzmir'in her yerinde seçimde olacakmışız gibi çalışmalarımızı yapıyoruz. Teşkilatlar kendi çalışmalarını yapıyor" yanıtını verdi. Teşkilatların yaz aylarında da mola vermeden çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen MHP'li Karataş, yerel seçimleri düşünerek hareket ettiklerini ifade etti.