EGE MECLİSİ - İzmir'de Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek programı kapsamında 168 saatlik eğitimlerini tamamlayan 10 gence istihdam edilmelerinin yolunu açacak sertifikaları verildi.

 

Bir Hayata Dokun Derneği’nin madde bağımlılığıyla mücadele eden gençlerin istihdam edilebilirlik kapasitelerinin arttırılması amacıyla yürüttüğü Bir Umut Ol projesi ilk meyvelerini verdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin hibe programı kapsamında Türkiye’de üçüncü, İzmir’de ise birinci seçilen Bir Umut Ol projesi 15 ile 25 yaş aralığındaki gençlerin madde bağımlığını engellemek, sosyal hayata entegre etmek ve istihdam edilmelerini sağlamak amacını taşıyor. Bir Hayata Dokun Derneği Başkanı, sanat terapisti Dr. Burcu Bostancıoğlu proje ile çok sayıda gencin bu karanlık süreçlerden uzak durmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Gençleri hayata bağlamak, topluma geri kazandırmak ve ötekileştirme kavramını ortadan kaldırmak için istihdam yaratacak kanallar açmak istediklerini söyleyen Bostancıoğlu, "Denetimli serbestlik kapsamındaki gençlere bilgisayarlı ön muhasebe, beden dili, güzel ve etkili konuşma sanatı eğitimleri verildi. İstihdam alanında mesleki eğitim kazanmaları adına Halk Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR destekli hale getirilen projede 168 saatlik Bilgisayarlı Temel Muhasebe eğitimleri tamamlandı. 10 gencimiz Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikalarını teslim aldı. Proje kapsamında eğitimler devam ederken 2 gencimiz İzmir Ticaret Odası’nda işbaşı eğitim kapsamında stajyer olarak çalışmaya başladı. Projedeki diğer gençlerin de yavaş yavaş iş olanakları kazanıp topluma geri kazandırılmasından onur duyacağız" dedi. (Nevra UÇKAÇ/DHA)