CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk kanalında seçim dönemi ile ilgili soruları yanıtladı. İnce seçim döneminde yaptığı hatalardan biri olarak apolet tartışmasını gösterdi ve tartışmayı fazla uzattım, hata yaptım" dedi. İnce, açıklamalarının devamında ise 'Yeni parti kurmayacağım, yok öyle bir şey. Benim ağzımdan yeni parti duydunuz mu?' dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Habertürk Tv'de canlı yayında soruları yanıtladı.

'HATA YAPTIM'

Seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Muharrem İnce, "Apolet tartışmasını fazla uzattım, hata yaptım" dedi. 102 yerde miting yaptığını söyleyen Muharrem İnce, "Keşke daha fazla miting yapsaydım. Örneğin Ağrı'ya gidemedim" dedi.

'YORGUNDUM'

Ben bu millete asla yalan söylemeyeceğim konusunda söz verdim. Yaşar Tüzün, 'Abuk subuk şeyler yazıyorlar, çıkıp bir konuşma mı yapsan' dedi. Engin Altay'da, 'Bekleyelim, YSK açıklasın, konuşmayalım' dedi. Ben sosyal medyada bu dedikoduları o anda bilmiyordum. Yorgundum, kampanyanın yorgunluğu vardı. Yaşar Tüzün arkadaşım 'yapalım' dedi. Altay, 'bekleyelim' dedi; ben Altay'ı dinledim.

'BUNLARI SÖYLEYEN AHLAKSIZDIR'

54 yaşında cumhurbaşkanı adayı, eşinin, 8-9 aylık gelininin, kardeşlerinin, avukatların yanında, böyle bir şey olabilir mi? Ben bu ülkeye yönetmeye talip olmuş biriyim, bunları söyleyenler ahlaksızdır.

'ERDOĞAN'I ARADIM, KUTLADIM'

Erdoğan'ı 25 Haziran'da aradım, kutladım. Bizim mahalleden bana niye kutladın diyenler oldu. Bu insanlar; 26 milyon o insana oy vermiş. O insanlar birini seçmiş, o insanların seçtiği kişiyi ben kutlarım. O insanlardan bir daha ki seçimde oy isteyeceğiz.

 

'YORGUNLUĞUMA VERSİNLER'

Orada bir hatam oldu, millet benden duymalıydı, bir gazeteciden değil. Ben gazeteci olsaydım o mesajı 'Erdoğan kazandı dedi' diye iletirdim. Bu İsmail'in suçu değil, yorgunluğuma versinler. Türkiye Cumhurbaşkanlığına aday olan kişinin o gece yorulma hakkı yoktur.

 

'YÖNETİM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRELİM'

Ben 'Kılıçdaroğlu gitsin İnce' gelsin demiyorum, bu sorunu çözmez. Yapısal sorunlarımız var. Ben diyorum ki toptan bir yönetim anlayışını değiştirelim. Nasıl oldu da 41 yıl sonra 30 barajını aştık. Muharrem İnce farklı, farklı bir CHP'li demediler mi. Örgütü yok sayan bir anlayış olmamalı. Üyeler söz sahibi olmadan hiçbir şeyi çözemeyiz. Ben Muharrem İnce'nin başarısı buna bakmam ben şuna bakarım; partiyi 8 puan geçtim diye başarı olarak bakmam, Erdoğan geçti beni buna bakarım. Ben Erdoğan'ı geçmeliydim, cumhurbaşkanı ben olmalıydım. 

 

'CHP TÜZÜĞÜNÜ DEĞİŞTİRMELİDİR'

İyi bir hazırlık ile 1 milyon genç üye kaydederek, söylemimizi değiştirerek tüzüğü değiştireceğiz mesela. Demokrasi eksikliği diyoruz, CHP'nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi. Türkiye'nin Anayasası ne ise CHP'nin de tüzüğü o. İkisi de yetkileri tek elinde toplamıştır. CHP tüzüğünü değiştirmelidir.

 

'YENİ PARTİ KURMAYACAĞIM'

Gazetecilere şunu söylüyorum benim ağzımdan duyanları esas alın. Yeni parti kurmayacağım, yok öyle bir şey. Benim ağzımdan yeni parti duydunuz mu? Benim böyle derdim yok. CHP kendini yenilemelidir, genel başkanını da , kadrolarını da, tüzüğünü de, programını da yenilemelidir.

 

'CUMHURBAŞKANLIĞI KOLTUĞUNU İSTİYORUM'

İstanbul Belediye Başkanlığı teklif ederse reddederim. Ben cumhurbaşkanlığı koltuğunu istiyorum. Ülkeyi artık Başbakan değil Cumhurbaşkanı yönetiyor. Bir siyasi parti liderinin doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olması gerekiyor. Ben cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlıklarını yapalım diyorum. Tüzüğümüzü değiştirelim. Bizim tüzükte üyenin milletvekilinin hiçbir hakkı yok, her şeyi MYK belirliyor. Tüzüğü değiştirelim, programı değiştirelim, üye sayımızı arttıralım.

 

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını alkışlayan Korgeneral İsmail Metin Temel’i, 30 Ağustos’ta emekli edeceğini söylemişti. Muharrem İnce, “Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim” dedi.NE DEDİYSEM ARKASINDAYIM'

İnce, Eskişehir'de yaptığı miting konuşmasında; ''General de alkışlıyor. Dedim ki, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20. maddesi diyor ki, 'Silahlı kuvvetlerin personeli siyasete karışamaz.' Bende 'Senin apoletlerini sökeceğim' dedim. Ne dediysem arkasındayım. Sonra, apoletleri Apo'ya mı takacaksın? dediler. Ben Apo'yu tanımam ama Balyoz'da sökülen apoletler FETÖ'ye takıldı mı?" demişti.(Posta)