EGE MECLİSİ - İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarındaki Boğaz Adasında mahsur kalan 25-30 kişilik göçmenler grubundan kurtarılan 18 kişi, Çeşme ilçesine getirildi. Yaralı olanların 112 ekibi tarafından tedavileri yapılırken, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı. 

 

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenler, Çeşme ilçesi açıklarındaki Boğaz Adası güzergahında havanın bozuk olması sebebiyle mahsur kaldı. Mahsur kalan göçmenler, sahil güvenlik ekipleriyle temasa geçti ve hemen kurtarma operasyonu başladı. Hemen bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Hava destekli operasyonda, bölgeye intikal eden ekipler, göçmenleri kurtarmak için canını dişine kattı. Göçmenlerin bir kısmı ise Boğaz Adasına sığındı. 

18 kişi kurtarıldı, İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı 

Hızlı bir şekilde kurtarılan göçmenlerden bir kısmı, Ulusoy tır deposuna helikopterle getirildi. Yaralı olanlardan bazıları, hazır bulunan 112 Acil servis ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Operasyonun bölgede devam ettiği belirtilirken, İçişleri Bakanlığı da operasyona ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, "İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarındaki Boğaz Adası'nda mahsur kalan göçmenler, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 34 göçmenden 5’i çocuk 13 yetişkin olmak üzere toplam 18 kişi kurtarıldı, kurtarma çalışmaları devam ediyor" denildi.

 

Türk adasını Yunan adası sanmışlar 

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarındaki Boğaz Adası'nda mahsur kalan 34 kişilik göçmen grubu operasyonla kurtarılırken, olayın ayrıntısı da ortaya çıktı. Göçmenler ilk ifadelerinde, Türk adasını Yunan adası sandıklarını ve kıyıya yanaşırken botlarının patladığını, bu nedenle Boğaz Adası'nda mahsur kaldıklarını belirtti. 

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenler, Çeşme ilçesi açıklarındaki Boğaz Adası güzergahında havanın bozuk olması sebebiyle mahsur kaldı. Mahsur kalan göçmenler, sahil güvenlik ekipleriyle temasa geçti. Bunu üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Hava destekli operasyonda bölgeye intikal eden ekipler, göçmenleri kurtarmak için çalışma başlattı. Göçmenlerin bir kısmı ise Boğaz Adası'na sığındı. 

Öte yandan göçmenlerin ilk ifadelerinde, Çeşme ilçesi açıklarındaki Boğaz Adası'nı Yunan adası sandıklarını bu nedenle kıyıya yanaşırken botlarının patlamalarından dolayı mahsur kaldıklarını belirtti. Hızlı bir şekilde kurtarılan 34 göçmen, Ulusoy tır deposuna helikopterle getirildi. Yaralı göçmenlerden bazıları, hazır bulunan 112 acil servis ekipleri tarafından tedavi altına alındı. İçişleri Bakanlığı ise konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Ada üzerinde bulunan 34 göçmenin tamamı tahliye edilmiştir. Kurtarılan göçmenlerden alınan ilk ifadelere istinaden kayıp olduğu değerlendirilen bir düzensiz göçmenin kurtarılması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir." (Muhammet İsa Atagöz/İHA)