Doğa, insan ve çevre konusundaki duyarlılığını bundan sonraki süreçte de devam ettireceğini ifade eden Polat, 'Başta İzmir olmak üzere ülkemizde yaşanan çevre sorunlarının takipçisi olacağız ve çözümü için var gücümüzle çabalayacağız. Anayasamızda da belirtilmiş olduğu üzere tüm canlıların sağlıklı bir çevrede yaşaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz' dedi

 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, TBMM Çevre Komisyonu üyeliğine seçildi. Polat, doğa, insan ve çevre konusundaki duyarlılığını bundan sonraki süreçte de devam ettireceğini vurgulayarak, “Başta İzmirimiz olmak üzere ülkemizde yaşanan çevre sorunlarının takipçisi olacağız. Geleceğimiz olan çocuklarımıza temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

“RANT VE TALAN UYGULAMALARININ KARŞISINDAYIZ”

İzmir ile Türkiye’nin birçok bölgesinde devam eden, çevre dostu olmayan nükleer ve termik santral inşaatlarının ve çevre duyarlılığı olmadan sürdürülen maden çalışmalarının bulunduğunu anımsatan Polat, bu durumun başta tarım arazileri olmak üzere insan ve hayvan sağlığı ile çevreye geri dönülemeyecek zararlar verdiğini hatırlattı. Polat, “Yaşam hakkını ihlal eden, doğaya ve çevreye zarar veren, geleceğimizi yok eden, insan değil rant ve talan odaklı faaliyetlere tamamen karşıyız. Çevre, doğa ve en yakın dostlarımız olan hayvanların yaşam hakkı için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Anayasamızda da belirtilmiş olduğu üzere tüm canlıların sağlıklı bir çevrede yaşaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”dedi. (CHP Basın Bürosu)